Setmana cultural extremenya: esport, oci, literatura, homenatges i, naturalment, gastronomia

Setmana cultural extremenya: esport, oci, literatura, homenatges i, naturalment, gastronomia

La nova edició de la setmana cultural organitzada per l’Associació extremenya l’Horta Nord ha servit per a disfrutar de concursos infantils, esports per a totes les edats, gastronomia típica i, per primera vegada, el nomenament d’un Soci d’Honor de l’entitat, càrrec que ha recaigut en Josep Vicent Cuello.

Els extremenys tenen fama de bons degustadors. Viure en la terra del pernil per excel·lència, sense dubte, marca les preferències d'estos veïns.

Es per això que quan estan fora de la seua terra la morriña els anima a posar en marxa diferents activitats en les quals la gastronomia, sobretot l'elaborada amb productes típics extremenys, té una importància vital.

Així succeeix des de fa anys amb les iniciatives que du a terme l'Asociación extremeña l'Horta Nord, ja siga amb la tradicional matança del porc, amb el ral·li humorístic comarcal, el concurs de truita o amb la setmana cultural, on s'uneixen oci, esport i, no podia faltar, el bon menjar.

Els dies 14 i 15 de juny es va celebrar a l'Espai Social La Barraca la Setmana cultural extremenya 2008. Els actes començaren amb un concurs infantil de dibuix on es presentaren 62 participants. Paral·lelament, els "no-tan-infantils" es dedicaren a practicar alguns esports més apropiats a la seua edat: petanca, dominó, parxís...

Els guanyadors van ser: en petanca, Antonio Ruiz i Pedro Gómez; en dominó, Hipólito Terrón i Ángel Delgado; en parxís va vèncer Hortensia Catellanos. Per la seua part, els dibuixos premiats van ser per a Adrián Sancho (de 5 a 7 anys); Iván Gómez (de 8 a 10 anys); i Ire Galcerá (d'11 a 12 anys).

Perquè tot no se centrara exclusivament en l'aspecte lúdic, el diumenge disfrutaren d'una xerrada sobre la literatura extremenya, a càrrec de l'escriptor Francisco González Maqueda, però abans va tenir lloc la gran novetat d'esta edició: el que fora el primer alcalde democràtic de Puçol, Josep Vicent Cuello, va ser nomenat Soci d'Honor de l'associació.

"Cuello es troba apartat des de fa anys de la política i quasi de la vida social de la població", assegura Hipólito Terrón, actual directiu i primer president de l'associació. "Però va ser ell qui ens va animar, fa ara deu anys, a posar en marxa l'Asociación extremenya l'Horta Nord. Per això, en esta data tan especial per a nosaltres, hem volgut agrair el seu esforç amb este reconeixement per part dels extremenys establerts ací a Puçol".

Per a tancar la setmana cultural, els extremenys, fent bona la fama que els precedeix, van organitzar un concurs gastronòmic amb productes típics de la seua regió. Una vintena de plats van ser degustats no només pel jurat, sinó també pel públic assistent.

I, tot i que mai millot dit això de que l'important és participar (i si no que li ho pregunten al públic), hi va haver premis per a destacar el punt exacte en l'elaboració dels guisats. Petri Álvaro va ser la guanyadora amb la seua caldereta extremenya de corder i, per últim, un meló elaborat en forma de cistella, per Ángel Delgado, va rebre la menció a la millor presentació.

18 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres