El 17 de juliol, la platja s’examina per a aconseguir la “Q” de qualitat turística

El 17 de juliol, la platja s’examina per a aconseguir la “Q” de qualitat turística

Aconseguir la “Q”, una distinció a nivell nacional que reconeix l'excel·lència en els servicis, tant a nivell mediambiental com a sanitari, és el nou objectiu que s'ha marcat l'ajuntament amb la Platja de Puçol. Este estiu ja ondegen la bandera Blava i Qualitur, si l'auditoria del 17 de juliol l'aprova, és possible que este mateix any se sume el tercer segell de qualitat.

 

El simulacre de salvament i socorrisme realitzat durant el matí del dijous 11 de juliol, en el que van intervindre la Policia local, la Brigada de neteja i el Servici de socorrisme, va ser només un exercici més dins de la llarga llista de controls que s'estan dent a terme des dels departaments d'Urbanisme, Turisme i Medi ambient.

En este simulacre, en el que un jovençà es cremava per un foc accidental en una paperera, en menys de tres minuts va acudir una parella de policies amb moto, també va arribar l'ambulància per davall dels cinc minuts i un total de sis va ser el que es va tardar des de l'avís del socorrista per mòbil fins que el malalt eixia de la platja traslladat al Centre de salut. Tots els temps molt per davall dels marcats en les normes d'actuació en la platja.

L'objectiu és que tot estiga preparat per al 17 de juliol, data en què una empresa externa realitzarà l'auditoria que permetrà a la platja optar o no a l'únic segell que li falta: la "Q" que assenyala l'excel·lència tant en els aspectes ambientals (una cosa que ja es ve obtenint des que la platja complix la norma de qualitat ISO-14001) com en els higiènics i sanitaris de cara a l'usuari.

"Esta és una de les grans novetats de la bandera Q, que fa insistència en què tots els servicis disponibles en la platja han de funcionar a la perfecció i no comportar cap risc per a la higiene i la salut dels visitants", assenyala l'alcalde Mariano Sanchis"Per a obtindre la bandera Q, la platja és considerada com un producte que ha de passar tots els controls de qualitat ambiental i sanitària i eixe és el desafiament que hem escomés enguany: aconseguir el tercer emblema de qualitat per a la nostra platja, després d'haver aconseguit les banderes Blaves i Qualitur en els dos últims estius".

Fins ara, la "Q" era un segell reservat a servicis d'hostaleria i restauració, no obstant, un acord entre la Diputació de València i la Cambra de Comerç ha impulsat un ambiciós projecte destinat a fomentar la qualitat turística en les platges valencianes, d'ací que durant l'últim any siguen molts els ajuntaments que s'han plantejat fer un esforç per a implantar tots els requisits que exigix l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), l'organisme que concedix l'anhelada "Q".

 

09 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres