Per primera vegada, la televisió local programa debats polítics de forma periòdica

Per primera vegada, la televisió local programa debats polítics de forma periòdica

El dimarts 10 de juny es va convertir en una data històrica perquè es va realitzar el primer programa de “Política local”, un debat en directe entre els representants dels quatre grups polítics municipals. El programa, que aspira a ser mensual, va estar centrat en l'AVE i en les vivendes de protecció oficial.

Mentxu Balaguer, periodista de l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol (EMTV) va ser l'encarregada de moderar el primer programa de Política local, un ambiciós projecte destinat a portar als veïns les opinions de tots els grups polítics municipals entorn dels temes de màxima actualitat local.

Ignacio Díaz (portaveu de Pavalur), Juan Manuel Busto (Esquerra Unida), Josep Mª Iborra (PSOE) i Juan Enrique Claramunt (PP) van ser els protagonistes d'este primer programa, que tindrà una periodicitat mensual i que en cada ocasió versarà sobre un o dos temes del màxim interés.

Per a este debut, el traçat de l'AVE al seu pas per la comarca i la posada en marxa de més de 500 VPOs en el Camí les Pedres, gràcies al conveni firmat fa dos anys amb l'Institut Valencià de la Vivenda, van ser els temes tractats, sempre comptant amb un reportatge introductori realitzat pels tècnics de la televisió local.

La idea, de la que portava parlant-se molt de temps, permet que per fi l'EMTV tinga un programa en directe on es puguen debatre els temes que més preocupen els veïns, comptant sempre amb un temps inicial d'exposició per part de cada portaveu (entorn de cinc minuts) i una segona intervenció més curta, per a agilitzar l'emissió.

Juan Enrique Claramunt, que a més és el president del Consell d'Administració de l'EMTV i regidor de Comunicació, destaca que ha hagut de ser el seu equip de govern qui haja donat llum verda a este projecte "i això que la televisió local complirà vint-i-dos anys d'història, però mai l'alcalde o el regidor de torn havia acceptat que els grups polítics municipals tingueren una presència semblant en la televisió local".

Encara que es mostra satisfet amb el resultat del primer programa, Claramunt assegura que caldrà estudiar noves fórmules per a agilitzar-ho encara més en el futur,"perquè dos torns sense rèplica es fan massa llargs en televisió. Potser calga plantejar incloure la veu dels veïns durant el programa, bé en directe per telèfon o bé a través d'enquestes gravades prèviament; així s'aconseguiria que foren els propis espectadors els que plantejaren preguntes concretes dins del tema a tractar: seria més enriquidor i molt més amé".


14 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres