Puçol participa en la Jornada d'espais naturals municipals de la Comunitat Valenciana

Puçol participa en la Jornada d'espais naturals municipals de la Comunitat Valenciana

El regidor de Medi Ambient, Juan Enrique Claramunt, al costat de tècnics municipals de les àrees d'Urbanisme i Medi Ambient, han participat a Alzira en la I Jornada d'espais naturals municipals amb la presentació del projecte titulat “La Costera, patrimoni de tots”.

 

La ciutat d'Alzira ha sigut la seu elegida per la Conselleria de Medi Ambient per a organitzar esta primera trobada, que ha servit com a fòrum perquè cinquanta ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana intercanvien experiències quant a la gestió dels espais naturals. La intenció de la conselleria és que estes jornades se celebren anualment.

Una de les conclusions més importants aconseguides en la jornada és que estos espais són els més pròxims als ciutadans perquè al trobar-se en les seues poblacions els senten com propis i, per tant, es comprometen més en el seu cuidat.

Donat el seu valor, és necessari un major suport institucional, suport a què ja s'ha compromés la Generalitat Valenciana, a través de la Directora General de Gestió del Medi Ambient, Mª Ángeles Centeno, qui aprofitat la trobada ha anunciat la inversió de 600.000 euros en ajudes per a la conservació de les més de 17.000 hectàrees de paratges naturals municipals valencians.

D'eixes 17.000 hectàrees de paratges naturals municipals, el de Puçol compta amb a penes 49 hectàrees, "però és un orgull per a nosaltres, ja que La Costera va ser declarada Paratge Natural Municipal, fa menys de tres anys, al setembre del 2005", assenyala Juan Enrique Claramunt.

Des d'eixe moment, les mesures que s'han pres des de l'Ajuntament de Puçol han anat encaminades a protegir el pulmó verd de la població, al mateix temps que s'estan afavorint tots aquells projectes que ajuden a la seua utilització responsable per part dels veïns: "De fet, hem firmat un conveni amb la Diputació de València per mitjà del qual destinarem enguany 30.000 euros a millorar les infraestructures del Paratge Natural Municipal La Costera. Pretenem que tots els veïns ho senten com seu, facen ús de les seues instal·lacions i es preocupen per mantindre-ho en bon estat", finalitza el regidor de Medi Ambient.

 

06 Juliol 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres