Naix una cita obligada al calendari local: “Puçol deMostra”

Naix una cita obligada al calendari local: “Puçol deMostra”

Jocs infantils, tallers, tancaments per als mes xicotets, exhibicions de cotxes antics i carruatges de cavalls, música, esports... i inclús venda de pisos! Tot va tindre cabuda en la primera Fira Comercial i Industrial de Puçol, que s'ha saldat amb un èxit a tots els nivells, per la qual cosa la segona edició està assegurada.
Hi havia temor pel temps i, de fet, el diumenge a la vesprada es van haver de suspendre les activitats previstes per la pluja. Però, llavors, els veïns de Puçol i els membres d'ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol) ja havien tingut dos dies per a disfrutar d'una àmplia oferta cultural, lúdica, esportiva, gastronòmica i d'oci. Els dies 6, 7 i 8 de juny, empresaris i veïns van poder comprovar que a Puçol hi ha de tot... però molt més prop.

Després de la inauguració del divendres, que va finalitzar amb un concert de saxòfons en ple Passeig de la Constitució, la jornada del dissabte va començar amb els tancaments infantils, una original proposta d'Allberto de Jesús, un home permanentment lligat al món taurí a través de la seua revista Bous al carrer, però, a més, un home que constantment busca noves fórmules de promocionar el bou: per als xiquets, la idea de realitzar tancaments adaptats a la seua edat va ser, quin dubte cap, la major novetat de la fira... i això que a la mateixa hora hi havia un enorme parc infantil en la Plaça del País Valencià.

I és que a Puçol, si hi ha bou, lo demés queda en segon terme...

Llevat que es tracte de cotxes, que sempre tenen el seu públic fidel. En el cas de la fira, l'oferta era històrica: gràcies a la col·laboració del Club SEAT 600 de la Comunitat Valenciana, es va poder disfrutar d'una exposició d'estos autèntics monstres de l'asfalt que hui, cinquanta anys després d'haver inundat les carreteres d'una Espanya que en aquell moment s'obria al turisme europeu, hui, insistim, continuen estant en perfecte estat i consumint menys que cap altre vehicle en actiu... ja volgueren molts conductors poder dir el mateix dels seus cotxes del segle XXI.

El diumenge, a més dels cotxes, el visitant ocasional podia disfrutar de l'exhibició de carruatges antics de cavalls, gràcies a la generosa aportació d'Enrique Martí "El carrero", que literalment va omplir la plaça amb la seua àmplia col·lecció de vehicles... encara que, això sí, sense cavalls en esta primera edició. Encara que alguns dels visitants apostaven per una presència més festiva per a pròxims anys, per exemple, seguir el model sevillà i invitar els assistents a donar una vuelta en un carruatge tirat per cavalls. Queda anotada la proposta.

Va haver-hi, a més, tot tipus d'ofertes: els forns van esgotar la seua provisió de dolços i pa per al cap de setmana; les terrasses dels bars situats en el passeig no donaven abastiment al públic que buscava l'ombra dels arbres i alguna cosa fresca per a combatre la calor; també l'orxata que es va repartir gratuïtament la vesprada del dissabte va ajudar en esta lluita; encara que per a degustació, la de la paella del diumenge: més de mil racions... i el públic demanava més.

"En definitiva, ha sigut tot un èxit de participació, tant per part dels comerciants que han exposat com del públic que ha acudit a disfrutar de tot el que té en el seu poble", assenyala José Olmos, regidor de Comerç, a manera de balanç. "De fet, ha sigut tan ben acollida pels veïns que inclús les immobiliàries, que en principi tenien una presència només promocional, han aconseguit vendre alguns dels pisos que tenien en cartera... i això en unes dates tan roïnes per al sector immobiliari".

Per la seua banda, Vicente Gigante, president d'ACEP, destaca el gran esforç que ha fet l'associació per a portar avant esta fira, "perquè és la primera vegada i sempre es cometen errors que esmenarem en el futur. Però la nostra intenció era potenciar al comerç local i eixa tasca l'hem complit folgadament. És hora de posar-se a treballar en la segona edició de Puçol deMostra".

10 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres