El col·legi Virgen al Pie de la Cruz instal·la un ascensor per a millorar instal·lacions i ampliar la seua oferta formativa

El col·legi Virgen al Pie de la Cruz instal·la un ascensor per a millorar instal·lacions i ampliar la seua oferta formativa

Entorn de 55.000 euros costarà l'ascensor que s'està construint durant els mesos de juny i juliol en el col·legi concertat de Puçol. Una obra que ha sigut pagada pel centre i l'AMPA, i que permetrà ampliar l'oferta d'estudis per al pròxim curs.

 

La proposta d'instal·lar un ascensor va sorgir en Nadal del passat any. Davant de l'absència d'alumnes en alguns cicles formatius, que han deixat de resultar interessants per als jóvens de la comarca, es va plantejar la possibilitat d'incorporar altres mòduls més adequats als nous temps.

"Però, com a centre concertat, per a poder canviar les matèries que s'impartixen hem d'adaptar-nos als requisits que marquen les noves lleis d'educació", assenyala Vicente Durbá, director del col·legi Virgen al Pie de la Cruz. "I un dels requisits fonamentals és l'eliminació de barreres arquitectòniques i la instal·lació d'un ascensor".

Després d'estudiar distintes ofertes i pressupostos, es va optar per una zona junt amb l'escala, la qual cosa permet un fàcil accés a les dos altures de l'edifici on s'ubiquen els alumnes de Primara, Secundària i Cicles Formatius, quedant a més accessible des del pati dels alumnes d'Infantil.

El cost total de l'obra se situa entorn de 55.000 euros, dels quals l'Associació de Mares i Pares del Col·legi ha aportat 20.000 i la resta corre a compte del propi centre, qui ha hagut d'acudir a un crèdit per a poder fer front al mateix.

Però no sols els diners ha sigut un problema, també ho és el temps: "hem de tindre les obres finalitzades abans del mes d'agost, per a poder passar les pertinents revisions i, si tot va bé, el pròxim curs ja es podrà impartir en este centre una nova gamma de cicles formatius. Al ser la seguretat dels alumnes el prioritari, no vam poder començar a treballar fins a juny, quan l'alumnat ja no acudix a classe a les vesprades. D'ací que les obres s'estiguen realitzant contrarrellotge", conclou el director del col·legi.

Per la seua banda, Paco González, tresorer de l'AMPA destaca la importància d'este ascensor i de l'eliminació de barreres arquitectòniques en el centre, al marge dels beneficis que suposa poder actualitzar les matèries a impartir, "perquè un accident el té qualsevol i és imprescindible que els pares siguem solidaris amb tots els alumnes i professors, i facilitem l'accés tant a persones accidentades com a discapacitats".

 

29 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres