Moltes medalles en el Trofeu Vila de Puçol de Gimnàstica rítmica... cap per a les mares

Moltes medalles en el Trofeu Vila de Puçol de Gimnàstica rítmica... cap per a les mares

En totes les categories, des de nivell Mediterrani a Federació, passant per Interclubs, les gimnastes de Puçol van obtindre bons resultats en el torneig que organitza el club local, però va ser en el de major exigència on l'alumna infantil Carmen Chordá va obtindre el primer premi: en la categoria individual infantil per a Campionat d'Espanya.

No és la gimnàstica rítmica una modalitat esportiva que alce passions multitudinàries ni arrossegue audiències elevades. No és, tampoc, un esport fàcil, ja que exigix entrenaments constants. No és una disciplina que es beneficie de l'experiència, perquè l'edat acaba sent un handicap molt ràpidament.

No obstant, més de cinquanta xiquetes treballen dos vesprades a la semana en el Palau d'esports de Puçol. Són les alumnes de l'Escola municipal de gimnàstica rítmica, una de les aspiracions de la qual és treballar una tard més, millorant la seua tècnica, per a poder formar part del Club de gimnàstica rítmica Puçol.

Quan per fi aconseguixen arribar al club, la història es repetix: entrenaments i més entrenaments per a participar prompte en distints campionats segons la seua edat i el seu nivell.

I si en estos campionats comencen a destacar, nous entrenaments per a preparar-se per als tornejos més ambiciosos, aquells que donen opció al campionat autonòmic o al d'Espanya.

Tot és més complicat si tenim en compte que durant tot este temps parlem de xiquetes que poden estar entre els cinc i els tretze anys, pel que han de compaginar tota esta dedicació amb els seus estudis i, sobretot, amb el treball i les activitats domèstiques de les seues mares, que són els que les porten un dia sí i un altre també al Poliesportiu Municipal, els que seguixen els seus entrenaments amb paciència, els que preparen els seus equipatges perquè lluïsquen en cada actuació, els que les porten amb cotxe a cada campionat, els que sofrixen amb elles si el torneig no ha anat tan ben com esperaven...

Manoli Sáez (presidenta), Encarna Ors (vicepresidenta), Paqui Peris (secretària) i Mapi Sangil (entrenadora) saben molt d'este malbaratament quotidià d'energies. Elles són algunes de les "sospitoses habituals" que han aconseguit que el Club de gimnàstica rítmica Puçol torne a estar en l'elit, gràcies al seu silenciós treball quotidià.

El torneig Vila de Puçol

Després dels distints tornejos de primavera, el club torna a tindre diverses gimnastes en l'elit autonòmica i, per a demostrar-ho, van organitzar a finals de maig una nova edició del Trofeu Vila de Puçol de gimnàstica rítmica, amb la participació de distints clubs de les tres províncies valencianes.

Com sempre succeïx en estos tornejos, les gimnastes van competir per categories segons l'edat (minibenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet), però també agrupades segons la dificultat i el nivell dels seus exercicis, que poden ser de tres tipus: Mediterrani, Interclubs i Federació, en este últim cas, la major exigència es dóna en les actuacions considerades de màxima complexitat i englobades davall la categoria "Campionat d'Espanya". Moltes categories i nivells que busquen sobretot un objectiu, que hi haja la màxima igualtat en cada prova.

A pesar de tot, sempre hi ha guanyadors en cada una i el club local va aportar uns quants podiums al seu propi torneig, destacant el primer lloc individual infantil deCarme Chordá en el nivell Campionat d'Espanya, el més alt del torneig.

En el nivell Federació, l'aleví Provi Alonso va aconseguir un meritori 2n lloc. El mateix ja que va obtindre l'equip infantil de Puçol, encara que una dels seus gimnastes,Andrea Bueno, va aconseguir també la primera plaça. Per la seua banda, Marina Rocher va ser subcampiona infantil en la modalitat de aro.

En el nivell intermedi, Interclubs, Ester Zarzoso es va alçar amb la medalla d'or infantil, mentre que Paula Pellús va quedar quarta. Paloma Chulvi va véncer en categoria benjamí, amb Paz Hernández en sèptima posició. I les més jóvens del torneig, Leyre Martínez i Nadia Guillot, van ser les guanyadores en la categoria minibenjamí.

Finalment, en el nivell més bàsic, el Mediterrani, Tania Cebrián i Ana Gayán van completar les medalles del Club Puçol, amb un segon i un tercer lloc, respectivament.

La pròxima prova tindrà un sabor menys competitiu i més lúdic, serà el dijous 19 de juny, a les 6 de la vesprada, en el Palau d'esports de Puçol i consistirà en el festival fi de curs de l'Escola municipal de gimnàstica rítmica. Allí estaran totes les alumnes que aspiren a obtindre un dia estes medalles... i, naturalment, també estaran les seues mamàs, preparant-se per al que es ve damunt.

06 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres