Els alcaldes afectats per l’AVE exigeixen a Foment una resposta al traçat alternatiu pel by-pass

Els alcaldes afectats per l’AVE exigeixen a Foment una resposta al traçat alternatiu pel by-pass

Els alcaldes afectats pel traçat del Tren d’Alta Velocitat (AVE) al seu pas per la comarca de l’Horta Nord s’han reunit a Foios. En esta reunió s’ha signat un escrit dirigit a la Direcció General de Ferrocarrils, dependent del Ministeri de Foment, en el qual es demana un pronunciament per escrit al document presentat el 15 de gener de 2008 d’estudi del traçat alternatiu de l’AVE per l’aeroport de Manises. Així mateix, es demana informació sobre l’estudi de solucions per a la integració urbana del ferrocarril a Puçol.

Així mateix, en l'escrit es recorda que el Ministeri de Foment en el seu escrit amb data de 24 de gener de 2008 va donar llum verda a una sèrie de modificacions al traçat referents al seu pas per Alboraia, Meliana, Foios, Albalat i Albuixech, tot i que pel contrari persisteixen els problemes en la part del recorregut que afecta al municipi de Puçol.

Per tot açò, es demana també en l'escrit signat hui que s'informe als alcaldes de la situació en què es troba l'estudi de solucions per a la integració urbana del ferrocarril a Puçol. Es demana a més una reunió amb la Direcció General i tots els alcaldes afectats amb la fi de conèixer la situació del projecte.

Traçat

L'alcalde d'Alboraia i membre de la Comissió negociadora ha informat que els alcaldes han assistit amb sorpresa a com el Ministeri de Foment "ha continuat la contractació d'estudis i treballs relatius al traçat de l'AVE per l'Horta que a més s'han publicat en el BOE, el que ens obliga a demanar a Foment que es pronuncie sobre el nostre traçat alternatiu i sobre el compromís de solució que la Direcció General de Ferrocarrils es va comprometre a donar a l'Ajuntament de Puçol. No ens sembla la millor solució que el Ministeri de Foment no ens done informació i això ens preocupa".

Manuel Álvaro ha dit també que els alcaldes "estem ací, per damunt de plantejaments polítics i partidistes en defensa dels interessos dels veïns i pobles de la comarca que defenen un traçat alternatiu i de que els efectes per als pobles siguen mínims".

Ha defès també l'alcalde d'Alboraia que "la proposta per Paterna i el by-pass es pot variar i consensuar perquè té els seus problemes. La proposta contempla l'AVE soterrat a Paterna, per la qual cosa no hi hauria massa conflictes amb l'Ajuntament de Paterna".

Per últim, Álvaro creu que si finalment el Ministeri desestima el traçat alternatiu, és necessari donar una solució que satisfaga a tots els municipis afectats a l'Horta, si no "els alcaldes no acceptarem en cap municipi les modificacions al projecte".

AVE per Puçol

L'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, ha afirmat que el traçat que defèn el Ministeri de Foment "és una agressió al terme municipal i als seus habitants per l'impacte ambiental". Sanchis creu que la solució passa, si finalment el traçat continua sent el mateix, "pel soterrament a Puçol i perquè les vies convencionals de mercaderies i rodalies isquen del centre de la població".

Mariano Sanchis ha dit per últim que esperen les conclusions de l'estudi per a la integració del ferrocarril a Puçol que redacta el Ministeri de Foment, tot i que "molt hauria de millorar eixe estudi el traçat perquè el poble de Puçol l'acceptara".

A la reunió ha assistit Héctor Bueno, alcalde Foios; Mariano Sanchis, alcalde de Puçol; Manuel Álvaro, alcalde d'Alboraia; José Miguel Tolosa, alcalde del Puig; José Manuel Peralta, alcalde de la Pobla de Farnals; José Vicente Andreu, alcalde d'Albuixech; Blas Devís, alcalde de Meliana, i José Rafael Tamarit, alcalde d'Albalat dels Sorells. L'alcalde de Massalfassar, Joaquín Soler, ha excusat la seua assistència.

05 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres