A partir de l'11 de juny, Puçol celebra la seua tercera Setmana de cine taurí

A partir de l'11 de juny, Puçol celebra la seua tercera Setmana de cine taurí

En 2005 va sorgir la idea de crear una marca que aglutinara les activitats entorn del món taurí. Va nàixer així “Puçol, cultura de bou”, que prompte va posar en marxa tot tipus de xarrades, exposicions, concursos... i la Setmana de cine taurí, que enguany repetix en el Passeig de la Constitució... si el temps ho permet, perquè si plou les projeccions es realitzaran en el Sindicat Agrícola.

Del 6 al 8 de juny se celebra en el Passeig de la Constitució Puçol deMostra, la primera Fira Comercial i Industrial de Puçol. Les activitats en eixa cèntrica zona del nucli urbà no finalitzen ací, perquè tres dies després comença la tercera edició de la Setmana de cine taurí, que enguany porta per subtítol La fira de juny.

L'objectiu fonamental de Puçol, cultura de bou és potenciar totes aquelles activitats entorn del món taurí que no siguen precisament bous en el carrer o en la plaça. D'ací que cada mes s'aposte per xarrades, tertúlies, exposicions i una àmplia programació.

Dins d'eixe concepte, en 2006 es va celebrar la primera Setmana de cine taurí, amb un interés clar: recuperar la programació estiuenca que es realitzava en els anys 50, 60 i 70 del segle passat, quan el cine a l'aire lliure era una de les poques manifestacions culturals dels pobles. Aquella primera edició es va celebrar en el Sindicat Agrícola i l'experiència va ser molt positiva.

El passat any, la setmana es va traslladar a l'aire lliure, en el Passeig de la Constitució, amb sessions a les deu de la nit, i el resultat va ser molt més espectacular: va augmentar el nombre d'espectadors i es va encunyar el model del que es pretén amb esta setmana coordinada per un comité assessor i organitzada per la Regidoria de Festejos Taurins.

"Per a esta tercera edició hem respectat les projeccions a l'aire lliure en el passeig i també la presència de títols clàssics, que són els que ens demanen els aficionats", assenyala el regidor Chimo Galcerá. "Però ens hem reservat una xicoteta sorpresa: no sols es projectaran els llargmetratges, sinó que, seguint l'esperit d'aquelles sessions d'estiu, projectarem un curtmetratge de complement, en este cas també de temes taurins".

Tres clàssics i un llibre

Les pel·lícules a projectar enguany són: Currito de la Cruz (en la seua versió de 1948, amb Pepín Martín Vázquez), Tercio de quites (amb Mario Cabré i Antonio Badú) i la més popular de totes, Chantaje a un torero (el títol estrela de Manuel Benítez El Cordobés).

Com a complement, s'han triat dos curtmetratges dirigits per Basilio Martín Patino:TorerillosEl noveno.

Com ja succeïra en les dos edicions anteriors, l'ajuntament editarà un llibre entorn d'esta setmana de cine, on s'arrepleguen articles amb un enfocament taurí, escrits per experts de la població (Salvador Almenara, Vicente Soriano, Vicente Almenara i Alfonso Àvila), junt amb altres centrats en l'anàlisi cinematogràfic, deguts als components de la revista de cine Encadenados (Adolfo Bellido, José Luis Martínez Montalbán, Gloria Benito, Luis Tormo i Israel L. Pérez), una revista que edita l'Associació Cultural Encadenados, amb seu a Puçol, i que en el que va d'any acumula una mitjana mensual de 50.000 lectors.

La idea d'editar un llibre va sorgir des de la primera setmana de cine i s'ha convertit en un material molt útil no sols per als espectadors de Puçol, sinó també per als aficionats al cine en general: en 2006 es va editarVuelta al ruedo; el de l'any passat es titulava Bous al passeig, i el del pròxim juny portarà per títol La fira de juny.

Programació de la setmana

11 juny, 22 hores:
CURRITO DE LA CRUZ

12 juny, 22 hores:
TORERILLOS (curtmetratge) i TERCIO DE QUITES

13 juny, 22 hores:
EL NOVENO (curtmetratge) i CHANTAJE A UN TORERO

Totes les projeccions es realitzaran en el Passeig de la Constitució si el temps acompanya. En el cas que la pluja faça acte de presència, la setmana de cine es realitzarà en el Sindicat Agrícola, a la mateixa hora.

08 Juny 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres