L'Escola de Pasqua cobrix totes les places disponibles

L'Escola de Pasqua cobrix totes les places disponibles

Seixanta alumnes d'Infantil i Primària, junt amb sis d'ADIS (Associació de Discapacitats de Puçol) han participat en la segona edició de l'Escola de Pasqua, una oferta municipal destinada a donar un respir als pares que treballen mentres els seus fills estan de vacacions escolars.

L'origen del projecte és l'Escola d'Estiu, que realitza en la població des de fa molts anys. Es tracta d'oferir, en el mes de juliol, una alternativa lúdica i formativa per a aquells alumnes d'educació Infantil i Primària (normalment de tres a dotze anys) que ja estan en període de vacacions escolars, però els seus pares continuen treballant.

La proposta, de gran èxit en la població, es va ampliar fa dos anys al període de vacacions de Nadal i de Setmana Santa. Van nàixer així l'Escola de Nadal i la de Pasqua.

Durant l'última setmana d'este mes de març s'ha introduït una novetat addicional: per primera vegada, sis alumnes d'ADIS, l'Associació de Discapacitats de Puçol, també han participat en l'experiència, aprofitant les instal·lacions existents en el col·legi públic Jaume I, on setmanalment estos mateixos alumnes acudixen a les seues classes de musicoteràpia.

"S'han compartit les instal·lacions de dos col·legis públics que estan junts, Jaume I i Lluís Vives", explica Eloísa Rosa Martínez, regidora de Servicis Socials. "En un s'ha utilitzat l'aula de musicoteràpia per a ADIS, mentres en l'altre s'ha aprofitat el pati i diverses aules per als tallers i la festa final".

Conéixer el nostre món

L'escola, que ha sigut duta a terme per tècnics de Masuno, no s'ha limitat a tindre els alumnes de 9 a 14  hores ocupats, per a servir de respir als seus pares (en el cas dels discapacitats) o per a facilitar que continuen treballant (en el cas dels altres seixanta participants), sinó que s'ha buscat un projecte global que integrara els tallers i les propostes lúdiques.

I eixe projecte ha tingut un clar component d'educació mediambiental: els xics i xiques han aprés a conéixer els planetes i, ja centrats en la Terra, han treballat sobre la flora, la fauna i l'atenció de l'entorn.

Sara Pérez, monitora dels xics d'Infantil, explica el treball realitzat durant la setmana d'esta escola: "el primer dia vam fer jocs per a conéixer-nos i després vam treballar els planetes, amb tallers tan senzills com el de màscares extraterrestres. El segon dia ho vam dedicar als animals de la Terra, amb danses, disseny de penjats i pintura de màscares. El tercer dia es va centrar en les plantes, treballant tots junts en la creació d'un planter de bledes i espinacs. El quart dia, un mural amb el nostre planeta ideal, en el que cada alumne ha aportat les seues idees per a cuidar el nostre entorn. I al final, com a fi de les activitats, una festa final amb música, ball i pinyates".

Pinyates que han elaborat els alumnes de Primària en els quatre dies de tallers, ja que no sols s'han limitat a l'estudi de la Terra, sinó també a dissenyar ous de Pasqua, pintar dibuixos centrats en les distintes civilitzacions, disfrutar d'una gimcana i realitzar les pinyates per a la festa final.

L'èxit de la proposta ja ha animat a l'Ajuntament de Puçol a estudiar noves propostes per a la pròxima Escola d'Estiu, perquè l'èxit és la constant en este tipus de projectes:"hem cobert les seixanta places d'alumnes d'Infantil i Primària, així com les sis que hi havia disponibles per a socis d'ADIS menors de dotze anys, i s'ha quedat gent en llista d'espera", conclou la regidora. "És indubtable que este tipus d'ofertes és un bon exemple de política social adaptada a les necessitats dels veïns de la població".

29 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres