L'1 d'abril, Fernando Torres inaugura una nova exposició d'olis a València

L'1 d'abril, Fernando Torres inaugura una nova exposició d'olis a València

De l'1 al 19 d'abril, en la sala d'art Serra de València, Fernando Torres mostra una exposició d'olis i dibuixos, en la que oferix una nova col·lecció de treballs a penes tres mesos després de l'èxit obtingut en la sala d'exposicions de Ciutat Vella, també a València.

esprés d'anys de silenci en el camp de la pintura, Fernando Torres (amb nom de futbolista, però amb aficions totalment distintes) ha passat a convertir-se en l'artista de Puçol més present en les sales d'exposicions de València.

El dia de Nadal finalitzava la seua primera mostra en molts anys. Es titulava Estado sólido. Es va exhibir en Ciutat Vella. Una oportunitat ocasional, segons ell mateix pensava. Però en realitat era la punta de l'iceberg. A penes tres mesos després, Torres torna a la capital. Ho fa amb una col·lecció nova. Olis i dibuixos de nou encuny. Però amb el mateix esperit.

"En una ocasió, al músic Schumann se li va demanar que explicara un estudi difícil que acabava d'interpretar. Schumann es va assentar i el va interpretar per segona vegada".Amb estes paraules, Manuel Olmos Gil, tècnic de Promoció Cultural de l'Ajuntament de València, intenta explicar en la introducció a la nova exposició què és el que el visitant ocasional i l'expert en art pot trobar-se a l'enfrontar-se novament a l'obra de Torres: "només puc proposar-vos una cosa, i la meua fe en l'honradesa artística de Fernando Torres m'impulsa a dir-lo, contempleu la seua obra amb ulls nets, sense prejuís i vos assegure que eixireu enriquits d'eixa trobada".

Lluny d'intentar explicar la seua obra, Fernando Torres l'oferix a tots sense més appoggiatures que la pròpia obra: una col·lecció d'olis que ha revitalitzat, ha modificat i ha nodrit amb noves aportacions. Pot ser fruit de la seua busca incessant, del seu afany d'experimentar o d'eixe exultant període creatiu que pareix viure en estos moments...

Encara que l'autor, lluny de les ínfules habitual de l'artista, preferix donar una versió molt més prosaica: "he hagut de pintar coses noves perquè no m'atrevia a demanar-li als meus amics que tornaren a veure els mateixos quadros, això em pareix abusar d'ells".

Per als que coneixem Fernando i pensem que és una simple fatxada, una posa, i insistim en el fet que ens explique l'autèntic motiu de renovar el contingut de l'exposició, l'autor, que a penes parla obliquament del seu treball, té preparada una segona explicació: "en realitat és que va funcionar molt bé ‘Estado sólido' en Ciutat Vella i, com s'han venut tants quadros, se'm quedava una exposició curta... pel que he hagut de continuar pintant fins a completar una exposició digna".

Dos explicacions perfectes per a conéixer Fernando Torres i comprovar que, efectivament, mai cal fer cas del que un artista diu de la seua obra. Cal disfrutar l'obra i, potser llavors, comencem a conéixer l'artista.

La nova oportunitat de disfrutar d'olis i dibuixos de Torres comença el dimarts, 1 d'abril, a les 8 vesprada, en el carrer Cirilo Amorós, 6, de València. Allí estarà també l'artista... per si algun vol disfrutar d'ambdós al mateix temps.

28 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres