Els bombers retarden la cremà de les falles de Puçol, que s'inicia amb Palau-La torre

Els bombers retarden la cremà de les falles de Puçol, que s'inicia amb Palau-La torre

Amb més de mitja hora de retard, a causa de l'absència de bombers fins eixe moment, va donar començament la primera cremà de la nit de Sant Josep. Li va tocar obrir el torn a la falla Palau-La torre, de la mà de les seues falleres majors, el seu president infantil i la seua presidenta.

Es va iniciar la nit del foc amb una novetat: el tradicional castell era substituït per una mascletàmixta a càrrec de Pirotècnia Turís, que debutava en la nostra plaça. L'aposta innovadora de la Junta Local Fallera es va saldar amb un sorollós èxit.

Mentre els fallers de Palau-La torre preparaven les traques i distribuïen estratègicament el combustible per a facilitar la crema, el públic s'impacientava entorn de la plaça Joan de Ribera. El retard no es podia evitar: enguany els bombers havien d'atendre abans les falles del Puig i després les de Puçol. Però això no va restar presència de públic.

La falla, dedicada al sèptim art, va ser botada per la fallera major Mª Amparo Bosch de Castro, acompanyada de la presidenta Ana García Ballester (Palau és la primera falla presidida per una dona en tota la història de falles en la població) i dels dos representants de la falla infantil: la fallera major Paula Sebastiá Sánchez i el president Jaume Bosch García.

La cremà se inició a la 1'20 de la matinada, va ser acompanyada d'un castell de focs artificials i, com és habitual, el treball dels bombers va ser necessari sobretot per a garantir la integritat de les vivendes més pròximes al monument, a causa del calor que desprén en el seu moment de màxim apogeu.

Ara, a preparar amb més intensitat l'any pròxim, en el que tots els components de Palau-La torre tenen un objectiu comú: millorar el quart ja que enguany han obtingut tant amb la falla gran com amb la infantil.

25 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres