Molt de públic per a despedir a les dos falles d'Hostalets

Molt de públic per a despedir a les dos falles d'Hostalets

Hostalets és la falla més gran de Puçol i se nota: un any més va tornar a concentrar la major quantitat de públic, tant en la cremà de la falla infantil com després de la nit del foc, i això que en esta ocasió era la segona falla a cremar, després de la Palau-La torre, i el retard acumulat era de més d'una hora.

L'última nit va començar, com mana la tradició, amb les llàgrimes de Mireia Muñoz Alcamí, la fallera major infantil, mentre veia cremar la seua falla en companyia de Carlos Delgado, el president infantil. Havia sigut la falla guanyadora del primer premi i això, unit a l'edat i l'emoció del moment, inviten a deixar escapar una llàgrima.

Però no va haver-hi temps per a més. Un xicotet descans, que alguns van aprofitar per a reposar forces i, mentre els experts de la falla preparaven la cremà, distribuint estratègicament la traca i el combustible, la resta va aprofitar per a baixar fins a la muralla, on començava la nit del foc amb la sorpresa que havia preparat la Junta Local Fallera per a l'ocasió: una sonora mascletà mixta a càrrec de Pirotècnia Turís.

Després de l'espera dels bombers i la cremà de Palau-La torre, els carrers Sant Joan, Sant Pere i l'Avinguda València es van omplir del públic que acudia a Hostalets. L'ampli desplegament policial, que va tallar el trànsit en esta zona, va facilitar el desplaçament de la marea humana.

No van tindre molta paciència i a alguns els va sorprendre encara en plena pujada el castell d'Hostalets: monumental, com ja ens té acostumats. Era el senyal per a anunciar a tota la població que havia arribat l'hora de cremar la falla elegida per la Junta Central Fallera de València com la millor falla de Puçol.

Després, la fallera major i el president, Mª Luisa Sánchez Peiró i José Miguel Martínez, van ser els encarregats d'encendre la metxa que va disparar la traca final.

Va cremar fàcil i ràpid. Però no tots van esperar a vore el final... en la falla Picaio ja estaven impacients per començar i, per a eixa hora, els bombers ja disposaven d'una segona bóta amb què atendre les necessitats de Puçol.

25 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres