El Colectivo Azufre i la seua reflexió sobre la violència masclista

El Colectivo Azufre i la seua reflexió sobre la violència masclista

El Colectivo Azufre va sorprendre tots amb la seua performance per a la Setmana de la Dona, realitzada a l’Espai Social La Barraca la vesprada de l’11 de març. Amb cites bíbliques de l’Antic Testament, sorolls molestos i una manta que oculta moltes coses de nosaltres mateixos, la seua intervenció va ajudar a conscienciar moltes dones que omplien la sala. Però, qui és en realitat este col·lectiu? La següent entrevista ens ofereix algunes pistes.

-Quan sorgeix el Colectivo Azufre?

-El Colectivo Azufre sorgeix en l'any 2005, i està format per un grup, obert i variable, de dones de diferents edats i procedències.

-Qui formen el col·lectiu?

-Formen part Carmen Pilar Sempere, Aure Muñoz, Nela Zapata, Cecilia Jiménez i Clementine Sluijsmans, a més de comptar amb l'activa col·laboració de Gloria Palomares, Rafa Marsilla i Cornelia Stoel, entre altres.

-Per què Azufre, és a dir, sofre?

-Perquè el sofre és moll, fràgil i lleuger, amb una olor característica a ou podrit... El sofre és conegut des de l'antiguitat i ja els egipcis l'utilitzaven per a purificar els temples.

-També vosaltres voleu "purificar"?

-Des d'esta perspectiva, ens acostem de forma crítica a temes relacionats amb la dona, a través de diferents propostes artístiques.

-Quins treballs heu exposat fins ara?

-Vam dur a terme el projecte Adiós, Pepe al Barri del Carme (València, any 2005) mitjançant una intervenció en l'espai públic. En 2006 vam exposarLas mujeres de mi familia al Museu de la Rajoleria a Paiporta i a l'Espai d'Art Contemporani de Set Agües. En 2007 vam realitzar la performance Good morning, darling a la Casa de la Dona de Mislata.

-I ara la Setmana de la Dona de Puçol.

-L'actual intervenció duu com a títol Génesis 9:23. Per a aquells que no l'han vist, només podem avançar que es tracta d'una manta, una projecció en vídeo i una cita de l'Antic Testament, relacionada amb Noé.

-Està dirigida només a dones?

-Esta instal·lació-performance està dedicada a la violència masclista i està dirigida a tots els públics. És una peça interactiva, on el visitant pot alçar la manta per a veure allò que s'amaga baix d'ella.

-En què consisteix la performance de l'11 de març?

-Consta d'una actuació per part de Cecilia Jiménez, on la manta és peça clau. Amb ella intentem reflectir com tapem amb una bella manta d'amor, la violència masclista que puga existir en una relació i com aguantem amb dignitat fingida vexacions humiliants.

24 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres