Rover Portella es proclama campió d'Espanya de judo amb només díhuit anys

Rover Portella es proclama campió d'Espanya de judo amb només díhuit anys

En el seu segon any com a sub-20, Rover Portella ha aconseguit véncer en el campionat d'Espanya de judo, celebrat en Pinto (Madrid) el 8 de març. Este triomf li obri les portes de la Selecció Espanyola per a disputar una sèrie de tornejos internacionals i, a l'estiu, la possibilitat d'acudir al Campionat d'Europa per primera vegada.

De la mà de son pare i entrenador, Roverlein Portella, la trajectòria del jove Rover és impressionant: guanyava tornejos a una edat en què encara els tornejos no eren oficials; als deu anys ja va començar a guanyar campionats a Holanda, enfront de representants de vint-i-dos països; la seua trajectòria des de benjamins a infantils es va saldar amb tots els títols haguts a nivell provincial i autonòmic; la seua arribada als tornejos a nivell nacional, encara que més dura, també li ha permés ingressar en l'elit del judo espanyol.

Esta temporada, Rover Portella va començar amb triomfs a nivell provincial i autonòmic, la qual cosa li va permetre al començament d'any disputar la fase del sector a Múrcia, enfront de representants de Catalunya, Balears, la Comunitat Valenciana i Múrcia.

"Va ser molt superior als seus adversaris", explica el seu entrenador, Roverlain Portella"Va véncer molt ràpid el primer combat. El segon va ser el més complicat i va guanyar per bandera després d'un empat inicial. Les semifinals les va guanyar per ippon i es va proclamar campió del sector després de véncer també per ippon en la final".

Superada esta fase, arribava el 8 de març al Palau d'Esports de Pinto, on es trobaven els setze millors judokes d'Espanya. Per a Rover era la seua segona oportunitat amb els sub-20, després de la desil·lusió de l'ocasió inicial, en la que no va superar els primers combats ja que es trobava en ple procés gripal i prenent antibiòtics.

Però esta vegada no va fallar.

El seu primer combat va ser el més complex, enfront de Pablo Rodríguez (d'Andalusia), definit pel seu entrenador com "una autèntica mola de dènou anys i una corpulència que imposa". Rover va véncer per dos wazary, el que equival a un ippon.

El seu segon combat oferia dubtes, ja que s'enfrontava a Adrián Pastor (de Madrid), qui a pesar de combatre en casa va caure eliminat per ippon.

També madrileny era Guillermo Marcida, el seu adversari en les semifinals, i també va caure per ippon.

En la final, Rover Portella es va enfrontar a l'andalús Diego Sánchez, a qui va véncer per dos yukos, el que en la pràctica suposa obtindre 7 punts i véncer el combat.

Viatjar i competir

La tornada de Rover a la Selecció Espanyola, on ja va estar en una altra ocasió en categories inferiors, suposa un món nou per a ell, perquè comença ara una gira de tornejos internacionals que determinaran si està capacitat o no per a disputar el pròxim estiu el seu primer Campionat d'Europa.

"Abans d'arribar a la final europea ha d'obtindre bons resultats en distints tornejos, perquè a la fase final només arriben els millors", continua son pare. "D'ací que ara vaja a estar uns mesos viatjant i competint... el que no sabem és com podrà compaginar esta etapa d'esportista d'elit amb els seus estudis en l'institut de Puçol".

A penes complits els díhuit anys, la gran meta de Rover ha sigut sempre arribar als Jocs Olímpics i al Campionat del Món. Potser encara és un poc jove i li falta experiència, però el seu títol nacional quan encara li queda un any de categoria sub-20 avalen la seua preparació metòdica i, sobretot, la seua capacitat d'improvisar, una cosa del que se sent particularment satisfet Roverlein, el seu entrenador.

"Rover pareix una mosqueta morta, però t'enganxa i et deixa mort. El graven contínuament en els tornejos per a estudiar les seues tècniques, però no servix per a res, perquè una vegada apreses, les modifica sobre la marxa i així és impossible preveure els seus moviments. Eixa capacitat d'adaptació només la tenen els grans esportistes i Rover ho és".

23 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres