El Centre d'Acollida d'Immigrants va tancar les seues portes amb els objectius complits

El Centre d'Acollida d'Immigrants va tancar les seues portes amb els objectius complits

Juan Miguel Gómez (director) i Carolina Raboso (educadora) han format l'equip tècnic encarregat de coordinar l'última campanya del Centre d'Acollida d'Immigrants de Puçol, desenvolupada entre finals d'octubre i principis de març. En el següent article donen un repàs a tots els projectes mampresos i realitzen una valoració dels objectius aconseguits.

El diumenge, 9 de març, va finalitzar el programa que el Centre d'Acollida ha desenvolupat des del 29 d'octubre del 2007. Pel centre han passat 114 residents que han rebut, no sols allotjament i manutenció, sinó que s'han beneficiat de les activitats culturals, de formació i d'inserció que s'han generat des del mateix.

També han sigut molt útils els servicis municipals d'ocupació (des de l'ADL, l'Agència de Desenvolupament Local, a l'oficina del SERVEF, passant per projectes europeus, com a Àgora), que han orientat els itineraris d'inserció dels residents que estaven en processos de busca d'ocupació.

El 92% dels residents ha treballat en alguna ocasió, a pesar que la campanya citrícola ha sigut altament irregular per les contínues pluges. El Centre d'Acollida ha mediat directament en la contractació de 440 peonades, a través de particulars i de les Empreses de Treball Temporal.

L'aula d'Internet, cedida per la ONG Tese Solidària, ha facilitat l'alfabetització tecnològica i ha sigut una ferramenta molt útil en la busca de recursos i informació que possibilite la millor integració dels residents en les poblacions i empreses de la comarca.

Amb una ocupació mitjana de quasi un 75%, les innovacions desenvolupades des de l'equip tècnic del centre han sigut altament satisfactòries, marcant noves metes a mesura que se'n van aconseguit els objectius mínims establits prèviament.

Els últims 22 residents del Centre abandonaren les instal·lacions el 9 de març, últim dia d'obertura, emportant-se una miqueta més que el gaudir d'un recurs residencial, ja que des de l'equip tècnic s'ha buscat una major capacitació d'habilitats socials que els permeta una millor integració en la societat que els acull.

I ha sigut un objectiu que, des de la humilitat, creiem que ha sigut complit.

Informen Juan Miguel Gómez i Carolina Raboso

23 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres