L'Antiga del col·legi públic Lluís Vives: una falla a la manera tradicional

L'Antiga del col·legi públic Lluís Vives: una falla a la manera tradicional

Tres temes es donaven la mà en la falla del col·legi públic Lluís Vives: els trastos vells, els contes tradicionals i el continu canvi de lleis referides a l'educació. Com sempre, la comissió de festes va ser l'encarregada d'organitzar les activitats per a l'últim dia abans de les vacacions de falles i Pasqua.

No era fàcil este curs treballar una falla, sobretot perquè el capritxós calendari feia difícil un treball conscienciós en els carnestoltes i després dedicar-li temps a esta nova activitat en què cada any participen les dotze unitats d'alumnes del col·legi i els vint-i-un professors.

Per això té més mèrit la falla "a la manera antiga" plantejada per a esta ocasió per la comissió de festes del col·legi, que és l'encarregada de distribuir les activitats per al 14 de març, últim dia de classe.

"No sols plantem la falla, sinó que tenim un programa molt ampli d'actes", explica Vicen Gallego, professora de pedagogia i una de les components de la comissió. "Triem el ninot indultat per votació popular; també a la fallera major, que és la professora més vella del centre; fem una sorollosa globotà, on participen tots els alumnes; visitem altres falles escolars, per a disfrutar del seu treball; i tot això sense oblidar el xocolate, els xurros i la cremà de la nostra falla".

Un calendari estret per a l'últim dia, com també ho va ser durant el mes anterior, quan va caldre treballar en la Falla l'Antiga de Lluís Vives, un projecte en què cada alumne i professor va col·laborar aportant els seus trastos vells, aquells joguets que ja no utilitzaven i que complien així amb el sentit més tradicional de la falla: cremar el vell per a donar pas a la novetat.

Encara que no era l'únic tema. Eixe pas del vell a la novetat també apareixia reflectit en el canvi continu de la llei d'educació: la LOGSE, la LOE i ara la LOLI... un apunt enginyós per a criticar una situació que afecta negativament tots els estaments implicats en l'educació dels nostres fills.

 

Però no tot serien crítiques, així que, davall eixa barraca que era el ninot central de la falla, també hi havia un buit per als contes tradicionals, els de tota la vida: una invitació a la lectura per a uns xics i xiques que cada vegada s'inclinen més per altres activitats d'oci i tenen la lectura un poc oblidada.

Amb tot això, pares, alumnes i professors van disfrutar d'una jornada festiva en què, com mana la tradició, els apunts crítics estaven ací... per si algú s'animava a prendre nota d'ells.

21 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres