Per primera vegada, la nit del foc substituïx el castell per una mascletà mixta

Per primera vegada, la nit del foc substituïx el castell per una mascletà mixta

Cinquanta quilos de pólvora i nou hores de treball van ser necessaris per a preparar el primer acte de la nit de Sant Josep, una nit centrada en el foc que enguany, per desig de la Junta Local Fallera, va començar amb una novetat: una mascletà mixta

Poc després de les tres de la vesprada, els tècnics de la Pirotècnia Turís començaven els preparatius en l'antiga muralla del Palau Arquebisbal, junt el camp de futbol. Per davant, nou hores de treball per a preparar l'inici de la tradicional nit del foc.

Potser tanta meticulositat puga paréixer excessiva, però es donaven dos circumstàncies que invitaven a això: l'empresa feia la seua presentació oficial a Puçol amb este acte i, a més, ho anaven a fer trencant motles, substituint el tradicional castell de focs artificials per una mascletà mixta, en la que es combinaven el soroll en terra i el colorit en el cel.

"Per a captar l'atenció, comencem amb uns principis aeris de color, a continuació una mascletà de tro, acompanyada de color aeri, un terratrémol final i, com a colofó, el bombardeig de color", detalla Silvia Guaita Ruiz, cap d'administració de Pirotècnia Turís, que va estar tota la vesprada supervisant fins al mes mínim detall del muntatge.

La decisió de substituir el castell va ser de la Junta Local Fallera, que va convéncer a la pirotècnia per a innovar un poc en esta nit: amb la mateixa quantitat de pólvora (rondant els cinquanta quilos), pel mateix preu, però amb una duració un poc més breu (entorn de cinc minuts), "la proposta era sorprendre la població amb molt de soroll i unes pinzellades de color", finalitza Silvia.

Amb un poc de retard, per la necessitat compartir bombers entre distintes poblacions de l'Horta Nord i enguany li tocava primer a les falles del Puig, i amb molt de públic, la mascletà mixta va sorprendre i va impactar als centenars de veïns que esperaven ansiosos la traca final de la festa... i vaja si va haver-hi traca.

L'èxit de la proposta demostra que les falles són un món viu, que es renova contínuament i que pot trobar solucions originals fins en els detalls més xicotets.

20 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres