Mafalda intenta curar el nostre món en la falla de Virgen al Pie de la Cruz

Mafalda intenta curar el nostre món en la falla de Virgen al Pie de la Cruz

Per primera vegada en molts anys, el col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz ha elaborat només una falla, unint els esforços d'Infantil, Primària i Secundària en un únic monument que reflectia el deteriorament del planeta en què vivim, mentres Mafalda intentava reduir les ferides aplicant tiretes.

 

Les obres en el pati de Primària, que han reduït part de l'espai reservat a la zona d'arena, va ser el motiu pel qual les dos falles que habitualment construïen els alumnes del centre van donar pas enguany a un únic monument.

En esta labor de col·laboració, i aprofitant que enguany l'estudi de la Terra és un tema transversal d'estudi en distintes àrees formatives, el treball compartit de tots els alumnes del centre es va dividir per zones.

Així, els d'Infantil van elaborar xicotets elements decoratius, sobretot pobles i ciutats, en col·laboració amb els seus pares. Estos elements, situats en la base de la falla, junt amb els dissenyats pels alumnes de Primària, representaven inicialment les ciutats sostenibles, encara que, com confessa la professora Montse Palop"una cosa és l'ideal i una altra el que acaben dissenyant, perquè els alumnes tenen una gran llibertat per a crear els seus ninots per a la falla".

En tot cas, sí s'advertia eixa divisió entre les ciutats situades en la part baixa i la delicada situació del món actual més amunt: boscos cremats, deserts, zones arrasades pel canvi climàtic... tot això elaborat pels alumnes de Secundària, que són els que més temps han invertit en la falla, "ja que hem treballant des de principis de febrer, en les classes de Tecnologia, tant per als dissenys com per a l'acabat", continua Montse que és, precisament, la professora de Tecnologia.

Com a colofó a tot l'entramat, una Mafalda bidimensional intentava reduir els desastres d'una bola del món tridimensional, guiada per eixa ingenuïtat pròpia dels còmics: el seu afany per aplicar tiretes no pareixien ser la solució ideal per al deteriorament que patix la Terra... encara que els xiquets sempre tenen una forma molt particular de resoldre els problemes.

Per a donar exemple, la falla es va muntar aprofitant els taulers de fusta que ja s'havien utilitzat en la construcció del Betlem de Nadal, perquè la professora encarregada de l'activitat té clar que "cal predicar amb l'exemple i hem de col·laborar en la defensa del nostre món fins amb els detalls més xicotets".

Parlant de detalls, la jornada del divendres 14 de març es va completar amb unamascletà, una traca i l'imprescindible xocolate amb xurros, tot això aportat per l'Associació de Mares i Pares del centre, que se suma una vegada més a les distintes activitats lúdiques i formatives programades durant el curs. Aportació que es prolongarà després de la tornada de vacacions, amb la inauguració d'una sala d'exposicions on quinzenalment s'exhibiran fotos de les distintes activitats en què han participat alumnes de Virgen al Pie de la Cruz.

19 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres