Una dragona i els seus dotze fills, pont entre els carnestoltes i les falles en La Milotxa

Una dragona i els seus dotze fills, pont entre els carnestoltes i les falles en La Milotxa

Enguany el calendari escolar és capritxós i ha ajuntat més del compte algunes festes: poc de temps entre carnestoltes i falles, i cap entre estes i Setmana Santa. Açò ha fet agusar l'enginy al personal del col·legi públic La Milotxa: han hagut d'aprofitar els dissenys de carnestoltes per a crear la seua falla.
 

"En carnestoltes ens vam disfressar de dracs i així vam recórrer els carrers del poble en companyia dels altres col·legis públics, Jaume I i Lluís Vives, amb els que sempre compartim esta jornada festiva", explica Pedro Gómez, director de La Milotxa. "Com no teníem a penes temps per a crear nous dissenys, vam decidir aprofitar estos dracs per a crear la nostra falla, protagonitzada per la Dragona Milotxa".

Una dragona que en principi seria de dotzes caps, però no és fàcil crear una cosa tan complexa quan la mà d'obra està composta per alumnes d'Educació Infantil. Així que es va adaptar el disseny a un conte, amb la seua princesa i el seu drac... en este cas una dragona que, a més, venia acompanyada per dotze dracs eixint de la closca.

Els 270 alumnes i 21 professors de La Milotxa han treballat en classe, durant moltes vesprades de finals de febrer i març, per a dissenyar i pintar la seua pròpia falla. Tots col·laboren en la mesura de les seues possibilitats, inclús els pares, que per a la jornada festiva del divendres 14 de març van aportar el xocolate matinal i les mones per a acompanyar... per allò que enguany tampoc hi ha temps per a eixir a menjar-se-les fora del centre ja que Falles i Pasqua van unides en les vacacions escolars.

La jornada de l'últim dia de classe va començar amb la plantà de la falla, el xocolate, els jocs, la visita a altres col·legis públics de la zona, i també La Milotxa va rebre la visita d'alumnes de Jaume I, Lluís Vives i inclús l'Associació de Discapacitats de Puçol (ADIS).

Ja a la vesprada, danses i, com a colofó, una cremà que va ser degudament immortaliltzada pels centenars de pares que abarrotaven en pati del centre carregats amb els seus mòbils i les seues càmeres de qualsevol tipus.

 

19 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres