Els animals de la marjal es rebel·len contra l’urbanisme a la falla alternativa d’AE -Agró

Els animals de la marjal es rebel·len contra l’urbanisme a la falla alternativa d’AE -Agró

El dissabte 15 de març, Acció Ecologista Agró va plantar la segona falla alternativa de Puçol. Enguany, el monument faller dels ecologistes s’ha centrat en la degradació de les zones humides del litoral valencià a causa de la pressió urbanística i de les infraestructures. Per això, l’eslògan elegit va ser Rebel·lió a la marjal.

L'any passat, el monument faller dels ecologistes va exigir la millora de la xarxa de rodalies de RENFE i va denunciar l'impacte de l'AVE a la comarca de L'Horta Nord. Enguany, per a la seua segona falla alternativa, han anat un pas més enllà.

Inspirats per la novel·la Rebel·lió a la Granja de George Orwell, AE-Agró Puçol ha elaborat enguany una falla alternativa, en la qual es podia ver a coneguts animals dels dibuixos animats manifestant-se a favor de la conservació de les zones humides de la costa valenciana i rebel·lant-se en contra de la pressió urbanística exacerbada i de l'impacte de les megainfraestructures com l'AVE.

Amb esta iniciativa, els ecologistes volen aprofitar la sàtira de les falles per a denunciar la constant degradació d'estos espais naturals únics i autòctons com són la Marjal del Moro, la de Rafalell i Vistabella o la d'Almenara-Almardà, entre altres.

La falla, que va plantar AE-Agró Puçol el dissabte 15 de març al pàrquing de l'antiga estació de RENFE a les 10 del matí, estava construïda íntegrament amb material reciclat, principalment amb cartró i fusta. A més, per a reduir al mínim l'emissió de gasos contaminants a l'atmosfera, com el CO2, no van utilitzar materials plàstics ni pintures. Les ecologistes van pintar els seus ninots amb cartolines i fulls de colors. Així, AE-Agró també vol denunciar l'ús cada vegada més gran a les falles convencionals de poliestirè expandit i altres materials químics. El poliestirè, també conegut com suro blanc, procedeix del petroli i és molt més tòxic i contaminant que els materials tradicionals utilitzats per a elaborar les falles.

La cremà d'esta falla alternativa de Puçol es va realitzar sobre les 19'30 hores, després d'una xocolatà popular a les 18:00 hores i una obra de teatre de titelles, en la qual els membres d' AE-Agró van representar la seua particular versió de Rebel·lió a la Marjal.

Informa: Miguel Crespo

17 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres