El col·legi Virgen al Pie de la Cruz se suma al cicle de prevenció de drogodependències

El col·legi Virgen al Pie de la Cruz se suma al cicle de prevenció de drogodependències

Un videofòrum per a alumnes de Secundària del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz ha sigut l’última activitat realitzada per la Regidoria de Joventut dins del seu cicle anual de prevenció de drogodependències subvencionat per la Diputació de València.

L'objectiu de la Regidoria és arribar a tots els grups socials de la població amb accions de sensibilització i prevenció dirigides a col·lectius específics. Durant el present any ja va estar a Puçol l'autobús de les drogues en febrer; la primera setmana de març va ser el torn del videofòrum per a alumnes de Virgen al Pie de la Cruz; i en els següents mesos de l'any hi haurà més activitats, destacant l'aula del tabac que es realitzarà per primera vegada el pròxim mes de maig.

La idea de projectar una pel·lícula i debatre sobre ella no és nova. Ja l'any passat es va projectar Historias del Kronen, de Montxo Armendáriz, a l'Espai Social La Barraca, amb un públic format pels joves del Programa de Garantia Social que té en marxa l'Ajuntament de Puçol.

El dimecres 5 de març, repetien el projecte i inclús la pel·lícula, tot i que canviava el públic a qui es dirigia: en esta ocasió eren els alumnes del Programa de Garantia Social del col·legi Virgen al Pie de la Cruz el qui debatien després de la projecció. És de destacar que és la primera vegada que este centre se suma al cicle de prevenció de drogodependències organitzat des de l'ajuntament, ja que fins ara només s'havia treballat amb alumnes de l'Institut d'Ensenyament Secundari i altres projectes formatius municipals.

L'encarregada de presentar Historias del Kronen i moderar el col·loqui va ser Susana Choren, de la FEPAD, una fundació destinada a realitzar tot tipus d'activitats de prevenció i ajuda davant la drogodependència, nascuda a partir del treball conjunt de la Conselleria d'Educació, la Diputació Provincial de València i la Federació d'Ajuda a la Drogoaddicció.

Amb la participació directa dels dos centres d'ensenyament secundari de la població (l'Institut i Virgen al Pie de la Cruz) es dona un pas més en el principal objectiu del cicle de prevenció de drogodependències: crear una xarxa amb la qual sensibilitzar al llarg de l'any a tots els col·lectius de la població, fonamentalment els joves.

12 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres