La Generalitat Valenciana destina 325.000 euros als municipis que afavorisquen l’acollida d’immigrants

La Generalitat Valenciana destina 325.000 euros als municipis que afavorisquen l’acollida d’immigrants

El conseller d’Immigració i Ciutadania, Rafael Blasco, i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Elena Bastidas, han signat un conveni per a la integració dels immigrants pel qual la Generalitat destina un total de 325.710 euros a afavorir la integració de les persones estrangeres.

 

Entre altres mesures, es pretén evitar el despoblament en l'àmbit rural a través de la inserció sociolaboral de l'estranger. L'acord beneficiarà les entitats que impulsen Programes de Recolzament a la Integració.

La signatura del conveni ha comptat amb la presència dels alcaldes de Mislata, Paiporta i Puçol, entre altres, representants municipals de Sagunt i la Vall d' Uixó, així com d'associacions d'immigrants com ASNEPA, AVALE, Ukraina, Centro Cultural Islámico, ASINAV.

El compromís dels ajuntaments o mancomunitats reflectit en programes de recolzament a la integració o el fre al despoblament de municipis d'àmbit rural, a través de la inserció sociolaboral de famílies immigrants en eixes localitats, seran tingudes en compte a l'hora de concedir estes ajudes.

Rafael Blasco ha subratllat "la importància de les polítiques d'acollida als immigrants, per jugar un paper crucial en la integració d'este col·lectiu. Es tracta de fomentar la integració en aquells municipis que compten amb un 5% o més de població estrangera".

Els municipis susceptibles d'accedir a esta subvenció, a més dels que compten amb el percentatge mínim de població estrangera respecte al total abans ressenyat, són aquells que disposen d'un Pla d'Immigració i formen part de la Xarxa d'Agències de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS) de la Generalitat. Les agències AMICS han sigut creades com a instrument bàsic d'integració.

El conseller ha destacat "la important tasca que duen a terme estes agències i l'impuls que des de la Conselleria que dirigeix es donarà durant esta nova legislatura".

A l'hora de concedir les ajudes, s'haurà de tenir en compte la inversió que la pròpia entitat local tinga previst destinar a programes de recolzament per a la integració d'immigrants; els estrangers no comunitaris empadronats respecte a la població total del municipi; estrangers comunitaris empadronats; assistències realitzades als municipis que disposen d'atenció individualitzada a la població immigrant i a aquells municipis d'àmbit rural, amb una baixa densitat de població, que patisquen un problema acreditat de despoblament i que es comprometen a desenvolupar un itinerari d'inserció sociolaboral de famílies immigrants a la localitat.

Entre les activitats finançades per este conveni, es primaran aquelles administracions locals que compten amb programes d'acollida integral, així com aquelles activitats en matèria de sensibilització i no discriminació, igualtat de tracte, alfabetització, interculturalitat i coneixement de les llengües de la Comunitat Valenciana.

Entre les prestacions dels ajuntaments al col·lectiu immigrant hi trobem, a més de l'assessorament jurídic i administratiu, ajudes concretes com les destinades a la integració laboral, atenció a menors en situació de risc, accions de prevenció del racisme, la discriminació i la violència de gènere.

En el cas de Puçol, la subvenció anirà destinada a posar en marxa l'agència AMICS, que estarà ubicada al Centre d'Acollida d'Immigrants. Per a Mariano Sanchis, "esta subvenció demostra una aposta seriosa per a treballar a fons la integració dels immigrants. En el nostre cas, com ja disposem del Centre d'Acollida, que actua entre els mesos de novembre i març, el que pretenem és l'entrada en vigor d'un servei permanent a través de la Xarxa d'Agències de Mediació per a la Integració i Convivència Social".

02 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres