L’institut de Puçol realitza per primera vegada un intercanvi amb dos instituts de França al mateix temps

L’institut de Puçol realitza per primera vegada un intercanvi amb dos instituts de França al mateix temps

Cinquanta i un alumnes, tres professors i set persones de l’equip organitzatiu són els responsables de l’intercanvi entre l’Institut d’Ensenyament Secundari de Puçol i dos instituts francesos. Una experiència que ve realitzant-se durant molts anys en l’únic institut públic de la Comunitat Valenciana que segueix apostant per estos encontres.

Són més de cinquanta alumnes, tant de Batxillerat com de 1er d'ESO, cursen l'assignatura de francés, i cada any organitzen un viatge a França per a poder practicar en viu i en directe. Van començar com una minoria davant els estudiants d'anglés, els seus viatges eren quasi una aventura anecdòtica. Hui, no només s'han consolidat en l'organització d'intercanvis cada curs, sinó que el francés guanya terreny com a segon idioma entre els seus companys.

En companyia de tres professors, els estudiants van eixir el passat 8 de març amb destinació a dos poblacions gales: Uzés (a la zona de Nimes), on estaran allotjats els més menuts, i Tolosa, on practicaran l'idioma els majors. Allí estaran fins al 16 de març.

"És la primera vegada que realitzem un intercanvi amb viatge simultani a dos poblacions distintes"", explica José Vicente Martí, un de los professors que col·labora en l'experiència. "Açò ha complicat les gestions, sobretot perquè anem a prolongar els encontres al llarg d'un mes".

Un mes perquè la primera setmana d'abril tornen la visita els alumnes d'Uzés, i la segona ho fan els alumnes de Tolosa, que s'allotjaran amb els seus companys de Puçol, on hi haurà una recepció oficial el dilluns dia 7 a la Casa de Cultura.

Allotjats a Puçol, però amb un programa molt ampli, ja que els seixanta alumnes i professors que es desplaçaran a la Comunitat Valenciana tenen previst visitar la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Museu Faller, el centre històric, el Palau de la Generalitat, el Jardí Botànic de la Universitat de València, la Llotja, la Catedral i el MUVIM, tot això a la capital valenciana.

Però també realitzaran excursions a altres zones significatives de la nostra comunitat, com el Circuit Ricardo Tormo de Xest o les coves de Sant Josep a la Vall d'Uixó.

Els dos professors que venen organitzant este tipus d'encontres des de la dècada dels noranta, Paco CarbonellAna Teruel, es troben especialment satisfets d'haver aconseguit incentivar l'aprenentatge d'un idioma com el francés, molt menys interessant per als alumnes que l'anglés, i, sobretot, "de ser l'únic institut públic que continua realitzant este tipus d'intercanvis amb alumnes de França en l'actualitat".


11 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres