Els alumnes dels col·legis públics i privats editen un periòdic per la pau

Els alumnes dels col·legis públics i privats editen un periòdic per la pau

Per segon any consecutiu, els alumnes dels col·legis de Puçol s’han unit en un acte per a celebrar, tots junts, el Dia de la Pau. En esta ocasió, van ser els xics i xiques de 6é de Primària els qui van pariticipar en un acte realitzat a la plaça Joan de Ribera, del qual ara s’edita un periòdic.

 

En l'acte celebrat durant el Dia de la Pau, els vora dos-cents participants van proclamar amb les seues paraules, els seus gestos, la necessitat de pau al món.

Un acte que va començar amb la lectura d'un text per part dels alumnes que representaven a cadascun dels col·legis públics, privats i concertats participants: Bisbe Hervàs, Jaume I, Luis Vives, La Milotxa, Caxton College i Virgen al Pie de la Cruz. Després de les lectures dels alumnes, van posar fi a la primera part de l'acte les paraules del regidor d'Educació, Carlos Novella, i de l'alcalde de la població, Mariano Sanchis.

A continuació, cadascun dels alumnes va enganxar un desig als dos panells destinats a recordar a tota la població quins són els desitjos de pau dels més menuts. Els dos panells s'han exhibit a l'entrada de l'edifici municipal, perquè tots els visitants puguen llegir estes, de vegades ingènues però sinceres, propostes dels xics i xiques d'onze i dotze anys.

Per a finalitzar, tots junts, amb les mans entrelligades omplint la plaça Joan de Ribera, van cantar una cançó d'Amaral que parla d'un món molt millor, d'un món en pau.

Ara, per a recordar-nos que el Dia de la Pau no és un fet aïllat, la Regidoria d'Educació edita un periòdic on es recullen els textos que van llegir en el seu moment els diferents alumnes. Un periòdic que serà repartit gratuïtament entre els alumnes dels sis col·legis participants en l'acte.

Per a l'alcalde, Mariano Sanchis, este tipus d'actes "és necessari perquè els més menuts són qui més sincerament ho viuen"; a més, va destacar la importànica del periòdic que es repartirà la setmana abans de falles a tots els col·legis "perquè, ara que s'acosten les festes, és una manera de recordar que no oblidem el seu treball, el seu esforç per a elaborar els textos sobre la pau; ara eixes emotives declaracions quedaran escrites per sempre".

(Si vols disfrutar en casa d'este periòdic per la pau, pots descarregar-lo directament en format PDF fent click en la icona que tens a continuació.)

 Descarregar periòdic "Junts per la pau"

 

10 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres