El Centre d’Acollida d’Immigrants i els tallers de codesenvolupament

El Centre d’Acollida d’Immigrants i els tallers de codesenvolupament

El Centre d’Acollida d’Immigrants de Puçol va participar en el Taller de Codesenvolupament, celebrat els dies 28 i 29 de febrer, organitzat per l’Observatori del Tercer Sector i finançat per la Fundació Bancaixa.

En la Fundació Universitat Empresa es van congregar associacions que treballen amb persones i associacions de persones immigrades de València, junt amb immigrants temporers que desitgen aprofitar la seua estada al nostre país per a dur coneixements, formació i informació als seus països d'origen.

Per als tècnics municipals que hi van assistir, el Centre d'Acollida es va percebre com un bon agent facilitador d'este tipus d'intervencions, tant com a recurs d'allotjament com a assessor en la gestió.

Amb estos tallers es pretén facilitar la generació de programes de codesenvolupament, aprofitant l'establiment de comunitats de persones immigrades estables amb la migració eventual i cíclica de membres del país d'origen (temporers).

Segons el director del centre de Puçol, Juan Miguel Gómez"Interessant i productiu va ser esta trobada en la qual van interactuar tots els agents que formen el fenomen migratori".

Cal fer constar que l'Ajuntament de Puçol duu, des de l'any 1998, subvencionant programes de Cooperació a través de la fòrmula del 0,7% dels pressupostos dels ingresos municipals. L'última aportació anual va ser de 60.000 euros, amb la qual es van veure beneficiades entitats com la Fundación Vicente Ferrer, Proyecto África, Nous Camins, Cáritas i la Orden de los Mercedarios. Els països on s'ha intervengut han sigut el Sàhara, Moçambic, Madagascar, Etiòpia, Hondures, Mèxic i l'Índia.

Per a l'educadora del centre, Carolina Raboso, les jornades han sigut molt productives, sobretot amb respecte a la formació, perquè "ens va aportar claus i eines per a actuar d'una forma coherent i eficaç, sobretot en la detecció de problemes i establiment de solucions".

 

09 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres