Les obres de desviament del barranc Pascual estaran finalitzades enguany

Les obres de desviament del barranc Pascual estaran finalitzades enguany

Quan finalitzen les obres de canalització del barranc Pascual i, per tant, s’elimine la possibilitat d’inundacions al nucli urbà, el barranc passarà a titularitat municipal i es convocarà un concurs d’idees per a concretar l’ús que li donarà Puçol a la zona.
 

Fa sis mesos van començar les obres de canalització del barranc Pascual i està previst que finalitzen a finals d'enguany. El dilluns 3 de març, el conseller de Medi Ambient,José Ramón García Antón, va acudir a Puçol per a visitar l'estat de les obres.

"Es tracta d'una obra molt important per als municipis afectats ja que es trobaven amenaçats pel risc d'inundacions. La nova canalització del barranc, a més de desviar-lo fora de la població, també augmenta la seua capacitat, ja que és capaç d'absorbir 90 metres cúbics per segon", va explicar García Antón als medis de comunicació presents.

Per la seua banda, l'alcalde de Puçol, Mariano Sanchis, es va mostrar agraït per l'obra, ja que "és una aspiració molt antiga dels veïns i s'ha realitzat una inversió important".

En quant a la reconversió de l'antic llit, l'alcalde va assenyalar que "volem que el barranc s'adapte amb l'entorn urbà i recuperar tota la zona. Quan arribe el moment farem un estudi de viabilitat i un concurs d'idees entre els veïns per a saber què és allò que volen que fem en eixa zona". D'esta forma, el llit del barranc tindrà, a imatge del de València, un ús lúdic del qual els veïns en podran disfrutar, incorporant una gran extensió de zona verda al municipi.

La localitat del Puig també és una de les més beneficiades per esta obra. El projecte de desviament del barranc de Puçol pel centre de la població consisteix a unificar-lo amb el barranc del Puig. És a dir, que es desviarà el llit de Puçol, abans d'arribar a la població, cap al barranc de la localitat veïna.

El projecte suposa una inversió de 9,2 milions d'euros i tota l'obra de canalització té una longitud de poc més de sis quilòmetres, dels quals dos afecten al terme de Puçol i quatre al del Puig.

Tres trams

L'actuació de canalització comprén tres trams: eixamplament del barranc del Puig, des de la seua desembocadura al mar fins a la connexió amb el barranc de Puçol; habilitació del barranc del Puig aigües amunt de la nova connexió del barranc de Puçol i habilitació del barranc de Puçol des del Camp Aníbal fins a la N-340: i la nova canalització del mateix des del pas baix la carretera fins a la connexió amb el barranc del Puig.

Així mateix, el projecte inclou la generació d'una xicoteta duna a la desembocadura, el que possibilita l'aprofitament de la platja, l'evacuació d'avingudes mitjançant arrossegament de la duna i el drenatge per infiltració de les aigües baixes.

El conseller va subratllar que es tracta d'una actuació "molt respectuosa amb el medi ambient", amb un traçat de canalització d'aproximadament sis quilòmetres, que s'adapta al màxim a la situació existent, de manera que no irrompa en la seua morfologia.

 

05 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres