L’Òrgan Gestor de la Platja comença a planificar els serveis per a este estiu

L’Òrgan Gestor de la Platja comença a planificar els serveis per a este estiu

Polítics, junt a tècnics d’urbanisme, medi ambient, neteja, contractació, turisme i responsables de la Policia Local formen l’Òrgan Gestor de la Platja, l’entitat encarregada d’organitzar els serveis municipals en esta zona de la població. La reunió de finals de febrer va servir per a plantejar la nova campanya estiuenca.
 

Va ser l'Agència Valenciana de Turisme la que va motivar la creació d'un òrgan per a gestionar les activitats de la platja. Era una més de les exigències dins del paquet de mesures per a poder implantar la ISO-14.001, o el que és el mateix, el més exigent sistema de gestió mediambiental.

En l'any 2005, al mateix temps que s'inaugurava la nova platja, amb arena, espigons i un llarg passeig marítim, també s'implantava la ISO-14.001 i era certificada per l'empresa TÜV. Va ser també l'any de l'entrada en funcionament de l'Òrgan Gestor de la Platja, presidit per l'aleshores regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Mariano Sanchis, actualment alcalde del municipi.

Baix la coordinació de Juan Enrique Claramunt (regidor de Medi Ambient) i Merche Sanchis (regidor de Turisme), la reunió celebrada l'última setmana de febrer va servir perquè l'òrgan plantejara totes les mesures necessàries destinades a mantenir el gran nivell de serveis aconseguits el passat estiu, un nivell que va desembocar en la consecució de la Bandera Qualitur (atorgada per la Generalitat Valenciana per la qualitat mediambiental de la platja), la Bandera Blava (atorgada per la Comunitat Europea per la qualitat dels serveis que ofereix als usuaris) i la posada en marxa de la Platja Accessible (a través de serveis específics per a discapacitats).

"Amb l'objectiu de planificar les actuacions a realitzar per a la preparació de la temporada d'estiu a la Platja de Puçol, es reuneix l'òrgan gestor que està conformat per diversos tècnics municipals i dos regidors", explica Juan Enrique Claramunt. "L'objectiu és programar i planificar les actuacions a desenvolupar a la platja, com són les de neteja, obres, seguretat i serveis als usuaris de la platja. Hem aconseguit una platja de primer orde i ara s'ha de treballar per a mantenir eixos èxits i consolidar-los".

Aconseguir una platja per a discapacitats va ser l'últim èxit del passat estiu, i se sumava a la instal·lació de quioscos, la posta sanitària, el servei de socorrisme i la resta d'activitats que ja funcionaven l'estiu de 2006.

És la demostració del bon funcionament d'este òrgan, del que a penes s'escolta parlar, que aglutina a tots els tècnics vinculats amb les activitats de la platja i el funcionament de les quals pot comprovar-se estiu rere estiu.

 

04 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres