Els Reis Mags arribaren amb carruatge de cavalls al Virgen al Pie de la Cruz

Els Reis Mags arribaren amb carruatge de cavalls al Virgen al Pie de la Cruz

  

 

 

Era l'últim dia de col·legi abans de Nadal i tant els professors com l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz van voler fer un regal molt especial als més de tres-cents alumnes del centre: rebre tots junts, al pati, a les seues majestats que, per a l'ocasió, arribaren amb un cridaner carruatge tirat per dos cavalls de pèl blanc i negre.

La idea de dur als Reis amb un carro tirat per cavalls va sorgir de la direcció del centre, per a recuperar una tradició ja perduda en el temps. Els membres de la junta directiva de l'AMPA van acceptar la proposta, tot i que amb una condició: tots els alumnes del centre havien de rebre tan il·lustres convidats i no només els més menuts. A més, les fotos de l'encontre entre uns i altres es podran fer servir així per a inaugurar la sala d'exposicions que s'està muntant al col·legi i que es posarà en marxa al mes de gener, amb una mostra de fotografies de tots els alumnes als dos actes nadalencs, el concert de nadales i la recepció dels Reis Mags.

Perquè tot funcionara a la perfecció ha sigut necessària la col·laboració del president de l'Associació Sant Antoni, Vicente Almenara, un expert en temes eqüestres que no només va ajudar a organitzar l'acte, sinó que va estar present en tot moment per a garantir la seguretat dels xiquets.

Tot i que, en realitat, la seguretat mai no es va posar en dubte. Els dos cavalls de pèl blanc i negre que va dur Rafael Damiá, de Landós, van demostrar sobradament perquè són els encarregats d'organitzar les cavalcades de falles a València: no s'hi van moure en cap moment de la seua posició i això que realitzaren un viatge de dos hores i mitja des de Borbotó, per carretera, i després van haver de suportar una sessió de fotos amb cadascuna de les aules d'Infantil, Primària, Secundària i Cicles Formatius.


''Hem dut un carruatge de tipus sociable perquè és més vistós, ja que les quatre places estan enfrontades i cobertes'', explica Rafael Damiá. ''Este tipus, tirat per dos cavalls, s'anomena tronc i és el model que millor s'ajusta per a transportar als Reis Mags''. Damiá, per tots conegut com Panderola, sap ben bé d'allò que parla: actualment posseeix una quadra amb vint-i-quatre cavalls i està acostumat a realitzar cavalcades de reis en dotze pobles de la província, inclosa la capital.

La seua presència al col·legi Virgen al Pie de la Cruz, durant el matí del divendres 21 de desembre, va ser possible gràcies a les gestions realitzades per Vicente Almenara, Marsaga per als amics, qui buscava en primer lloc la seguretat: ''l'únic xicotet problema ha sigut entrat per damunt del pas de vianants, perquè com havia plogut la pintura esvarava, però els cavalls han respost amb tranquil·litat en tot moment i això era allò fonamental''.

Una pluja que va acabar fent acte de presència a meitat de la sessió de fotos. De fet, el primer lloc elegit, en meitat del pati i amb el cim del Picaio al fons, va haver de ser substituït per als més menuts per una sessió de fotos al porxo, a cobert, amb un fons molt menys vistós... però sense mullar-se, que era més important.

El matí va finalitzar amb el preceptiu repartiment de regals per part dels Reis Mags a les aules d'Infantil i Primària. Per la seua banda, els alumnes de Secundària ja comptaven amb la presència de ''l'amic invisible'' per a ocupar-se dels seus regals, després d'una degustació de xocolata i coca en la qual més d'un va repe

12 Gener 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres