Carros, cavalls i unflables donen brillantor la festa dels patges reials

Carros, cavalls i unflables donen brillantor la festa dels patges reials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'Agrupació de Penyes, en col·laboració amb l'ajuntament, va organitzar un any més l'arreplegada de cartes per als Reis Mags. L'acte, celebrat el 30 de desembre, va comptar amb un parc infantil i la col·laboració de l'Associació del Cavall, que va ser l'encarregada de transportar els patges fins a la plaça del País València, on els esperaven els xiquets.''Ho tenim tot controlat perquè ja vam organitzar este acte l'any passat'', assegura Mariló Soriano. ''Inclús hem parlat amb les altes esferes perquè lluïsca el sol'', continua Ana Márquez. ''I enguany s'han sumat nous col·lectius per a col·laborar, per la qual cosa l'èxit ha sigut encara major'', conclou Maribel Menéndez.

Així són i així s'expressen tres de les presidentes de l'Agrupació de Penyes de Puçol, l'associació encarregada d'organitzar l'arreplegada de cartes per part dels patges reials (que enguany es va realitzar el diumenge 30 de desembre) i la cavalcada dels Reis Mags (que una vegada més se celebra durant la vesprada del 5 de gener).


Des de fa un any, les dones han pres el poder en l'agrupació i l'han fet en grup: al costat de Mariló, Ana i Maribel, també compartixen la presidència Carmen, Rosi, Carol i Marí Carmen. La seua mà se nota en alguns detalls de l'organització (els detalls, sempre els detalls), encara que a dir dels seus marits, ''els hòmens continuem realitzant el treball dur a l'hora de muntar i desmuntar escenaris, carruatges i la resta de''.

El matí del 30 de desembre va comptar amb uns col·laboradors especials: l'Associació del Cavall va organitzar la primera Volta en carro a la població, el que no sols va permetre als veïns disfrutar de la llarga comitiva, amb més de vint carros, sinó que també va servir per a portar als patges reials a la plaça del País València, lloc on es va celebrar l'arreplegada de cartes per als Reis Mags.

I les penyes comencen l'any amb el mateix frenesí amb què van despedir l'anterior: organitzant actes per als més xicotets i coordinant als distints col·lectius que se sumen per a fer que la festa siga especial. El dissabte 5 de gener tanquen el teló nadalenc amb una cavalcada en què participen les falles, els júniors, diversos clubs esportius i Márion, que serà l'encarregat de posar música durant el llarg recorregut.

13 Gener 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres