Al gener reciclem els arbres de Nadal, naturalment

Al gener reciclem els arbres de Nadal, naturalment

L'Ajuntament de Puçol ha llançat una campanya de sensibilització dirigida sobretot als més xicotets, aconsellant-los la reducció del consum elèctric, el reciclatge de materials d'usar i tirar nadalencs i la reutilització dels típics arbres nadalencs. L'objectiu és que tots els veïns col·laboren per a obtindre un poble millor, naturalment.

Durant l'última setmana de classes abans de Nadal, els més de dos mil alumnes dels col·legis públics i concertats de Puçol van rebre un fullet en l'aula, un fullet editat per la Regidoria de Medi Ambient en què es donaven alguns consells perquè la celebració de les festes fora el més respectuosa possible amb l'entorn natural.

En primer lloc, durant les festes, es demanava als xics i xiques, i per extensió als seus familiars, que moderaren l'ús de les llums nadalenques: no encendre-les abans de les 6 de la vesprada i apagar-les entorn de mitjanit; utilitzar llums de baix consum i potenciar l'ús d'elements decoratius no lluminosos.

D'altra banda, es recordava la necessitat de depositar els distints tipus de residus en els contenidors habilitats en tots els barris de la població: vidre, paper i cartó, envasos de plàstic i bricks, i, d'altra banda, la resta de residus, sempre en bossa.

Finalment, per al mes de gener es proposava una sèrie de mesures respecte als típics arbres nadalencs: replantar-lo si la família d'un espai adequat, o entregar-lo a l'ajuntament perquè este s'ocupe de la replantació en llocs públics.


''Per a facilitar al màxim l'arreplegada d'estos arbres, hem habilitat dos dies, el deu i el dotze de gener'', explica Juan Enrique Claramunt, regidor de Medi Ambient. ''l'Única cosa que han de fer els veïns és telefonar a l'ajuntament avisant d'on el tenen i nosaltres ens ocupem d'arreplegar-lo, portar-lo a parcs, col·legis i zones públiques, i replantar-lo. D'esta forma, tots ajudem a cuidar el nostre entorn''.

Esta campanya, titulada Bon Nadal, naturalment, es realitza per primera vegada en la població i, segons el regidor, forma part d'eixos ''xicotets gestos individuals que poden ajudar a aconseguir un poble més habitable per als nostres fills''.

Si ja has disfrutat del teu arbre, però vols que en el futur molts altres puguen disfrutar d'ell, ja ho saps: avisa a l'ajuntament perquè passen arreplegar-lo el 10 i el 12 de gener i podràs vore com creix en algun dels parcs de la població. Naturalment.

 

10 Gener 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres