Residents del Centre d'Acollida d'Immigrants omplen el Centre de Dia de Menors amb un espectacle teatral

Residents del Centre d'Acollida d'Immigrants omplen el Centre de Dia de Menors amb un espectacle teatral

 

 

 

El passat divendres 18 de gener, els més menuts de Puçol passaren una divertida vesprada al Centre de Dia de Menors, a càrrec del duo Pelo y Pluma. Mohammed Dhamni (Pelo) i Nourreddine Errafai (Pluma), tots dos residents al Centre d'Acollida d'Immigrants Laborals, van ser els artistes que combinaren el teatre, la màgia i l'humor per a arrancar el somriure de tots els presents.

Tot va començar quan Mohammed s'hi va posar en contacte amb Laura i Alfredo, educadors del Centre de Dia de Menors, per a plantejar la possibilitat de realitzar un espectacle infantil. Per a Mohammed no era la primera vegada: comptava amb tota l'experiència que es va dur del seu país, el Marroc, on durant huit anys va treballar realitzant els seus propis espectacles amb un duo artístic. Des de que havia arribat a Espanya, fa ja dotze anys, no hi havia tingut l'oportunitat de desenvolupar la seua gran passió, el teatre.


La ràpida i calorosa acollida de tot l'equip del Centre de Dia, Laura, Alfredo, Ceci, Olga i Benja, van animar a Mohammed a desenvolupar les seues idees i a adaptar el tipus d'espectacle que feia al seu país a la llengua i la cultura espanyoles.

Mohammed necessitava un company i prompte va trobar la seua parella a l'escenari, Nourredine. Duu deu anys a Espanya i, tot i que no tenia encara experiència teatral, no va dubtar en involucrar-se de ple quan Mohammed li va confiar el seu projecte. Per altra banda, dos xics del Centre de Dia, Younnes i Youssef, van estar als assajos i van col·laborar en la posada en escena del divendres.

Per altra banda, per a aconseguir la música que es va utilitzar en la representació, es va comptar amb la valuosa ajuda de José Luis Gómez, tècnic del Centre d'Informació Juvenil.

La setmana anterior a la representació, des del Centre de Dia de Menors es va córrer la veu de que hi anava a haver una obra de teatre infantil i els cartells amb la publicitat de l'estrena podien trobar-se per tota la població. Així, allò que en un principi anava a ser una funció ''entre amics'', va anant convertint-se en un gran esdeveniment. La sala es va quedar xicoteta abans de l'hora prevista, alguns majors van haver de seguir l'obra en peus... ningú no es volia perdre les aventures d'este duo tan singular.

A les 18'30 hores, la regidora de Serveis Socials, Eloísa Rosa Martínez, va presentar la funció als assistents, expressant el seu recolzament a este tipus d'iniciatives que, segons va dir, ''és la primera vegada que es desenvolupen a la població, però és molt important repetir este tipus de col·laboracions entre els residents del Centre d'Acollida i altres centres formatius de Puçol''.

Informa: Carolina Raboso Barceló

 

24 Març 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres