Un llibre i una exposició de pintures obren la 5a edició de les Jornades Taurines

Un llibre i una exposició de pintures obren la 5a edició de les Jornades Taurines

El Pub Villa Charol va ser un any més el punt de trobada per a l'inici de les jornades taurines. En esta edició, l'acte va comptar amb una exposició de pintures de Jesús Pineda, la presentació d'un llibre de José Rubio i l'exposició d'un ampli programa d'activitats del 25 de gener a l'1 de febrer.

La 5a edició de les Jornades Taurines Vila de Puçol ha ampliat enguany la seua programació, tant en allò referent al nombre de dies com al d'activitats. Per a presentar tots els actes previstos es van congregar més de cent persones a Villa Charol el passat divendres, 25 de gener. Davant d'ells, els responsables de l'organització i alguns dels convidats d'esta edició.

Presentats per Salvador Almenara, que es va fer càrrec de presentar la resta d'actes de la setmana, va començar el torn d'intervencions José Rubio, qui va presentar públicament el seu llibre Las raíces de nuestra fiesta, un luxós volum que recull les principals festes taurines de les diferents comunitats autònomes del nostre país. Per a este jubilat que ve així complit el somni de la seua vida, ''l'important és que esta informació quede impresa per a que no es perda i puga transmetre's a futures generacions''.

Juan Sebastiá, president de la Penya Juan Ávila, una de les organitzadores de les jornades, va aprofitar la seua intervenció per a recordar que enguany, per primera vegada, les jornades inclouen una capejada com a acte final, ''una capejada en la qual esperem comptar amb tots vosaltres, el diumenge 3 de febrer a les instal·lacions del Saliner''.


Mario Sanchis, president de la Penya l'Afició, l'altra organitzadora de les jornades, va donar un repàs als actes programats, destacant la presència del ramader Fernando Cuadri com una de les novetats més importants de la setmana: ''esperem que eixe dia el Sindicat Agrícola es quede menut, perquè serà la millor forma de demostrar l'interès amb el qual es viu el bou a la nostra població''.

No hi va estar present el pintor madrileny Jesús Pineda, encara que si ho estaven els seus olis decorant les parets de Villa Charol, per la qual cosa va ser el regidor de Festes Taurines, Chimo Galcerá, l'encarregat de tancar l'acte d'inauguració i ho va fer amb un to reivindicatiu a favor de Puçol, cultura de bou, una marca que ha calat entre tots els aficionats i veïns de la població, ''encara que en realitat no existeix eixa distinció, perquè hi ha poca gent a Puçol que no siga aficionada a la festa dels bous i això queda clar per la gran participació que hi ha en tot tipus d'actes, ja siga al carrer, amb el bou de Sant Antoni, o ací, en altre tipus de manifestacions culturals''.

Fotos, pintura, tertúlies, xerrades, programes de televisió, llibres, premis, una capejada... moltes són les activitats programades per a demostrar, una vegada més, que a Puçol es viu intensament una autèntica ''cultura de bou''.

 

25 Gener 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres