Copuzol organitza una xerrada per a propietaris de cítrics davant de l'arribada de la nova llei

Copuzol organitza una xerrada per a propietaris de cítrics davant de l'arribada de la nova llei

  

 

La Llei de l'Estatut del Treballador Autònom entra en vigor, el que suposa un important canvi pels treballadors del camp, que passen a ser autònoms, amb les noves fòrmules fiscals que això comporta. Per a parlar de tot això, es va organitzar una xerrada explicativa a la cooperativa Copuzol. Més de 250 veïns de la població hi van estar presents.

Va ser Paco Girona l'encarregat d'explicar als assistents com hauran d'actuar els 120.000 propietaris de cítrics que hi ha a la Comunitat Valenciana. Les noves mesures suposen que, en tres mesos, tots els agricultors hauran de realitzar els tràmits pertinents per a estar donats d'alta, el que sense dubte ocasionarà alguns conflictes, ''ja que només a la zona de Puçol, el Puig i el Camp de Morvedre anem a atendre més de quinze mil sol·licituds, motiu pel qual demanem paciència a tots''.


Per la seua banda, Vicente Vinyals, president de l'OCAPA, va assegurar que el major problema el tindran aquells propietaris que treballen per lliure, mentre que els que pertanyen a cooperatives ho tenen més fàcil, ''perquè gràcies a entitats com Copuzol, que ja tenen creats sistemes de gestió, serà més còmode realitzar els tràmits''.

Uns tràmits que suposaran eliminar les ajudes que actualment reben els treballadors del camp del Ministeri d'Indústria i passar, en l'any 2010, a un pagament únic. Per a això, durant els dos pròxims anys es realitzarà un pagament transitori de cara a homogeneïtzar el camp europeu.

Tot i això, la borsa de fons europeus, que és de 80 millons d'euros per als cítrics, no és suficient per a tants treballadors del camp o, almenys, no contempla unes ajudes per als cítrics tan importants com les que s'obtenen en altres sectors, com la tomaca, fet que segons Paco Girona, ''repercutirà negativament en les ajudes que reben els actuals propietaris, ja que en molts casos seran menors que les que venien rebent fins ara des d'Indústria''.

Tot el procés d'aplicació de la nova llei de l'Estatut del Treballador Autònom, que implica importants novetats en el sector agrícola, comptarà en tot moment amb el recolzament de la cooperativa Copuzol per a facilitar els tràmits als propietaris locals, a la qual cosa es va comprometre el seu president, Mariano Aguilar, durant esta primera xerrada: ''encara que haurem de traslladar les pròximes reunions a la Casa de la Cultura, on caben tres-centes persones, perquè hui heu superat totes les expectatives i este local s'ha quedat xicotet per als 250 assistents. Açò demostra que la nova Llei és un tema de màxim interès i haurem de seguir informant els nostres socis dels passos a seguir''.

 

30 Gener 2008
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres