Consorci Pactem Nord, una aposta per la integració laboral dels desfavorits

Consorci Pactem Nord, una aposta per la integració laboral dels desfavorits

 

 

 

 

 

 

 

 

L'any 2001 va sorgir el Consorci Pactem Nord, gràcies al treball conjunt d'ajuntaments de l'Horta Nord, sindicats i distintes associacions empresarials. Des d'eixe moment organitza jornades i projectes amb un fi primordial: facilitar la integració en el món laboral dels més desfavorits, com parats de llarga duració, immigrants, dones o exdelinqüents.

Durant el mes d'abril es va a presentar una memòria amb els resultats més significatius aconseguits en el projecte Àgora Nord, cofinançat pel Consorci Pactem Nord i el Fons Social Europeu. El Consorci Pactem Nord està integrat per diferents ajuntaments de la comarca de l'Horta Nord (Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, El Puig, Emperador, Foios, Meliana, Moncada, Museros, Paterna, La Pobla de Farnals, Puçol i Vinalesa), dos sindicats (Unió General del Treballadors i Confederació Sindical de Comissions Obreres) i dos associacions empresarials (ASIVALCO: Associació Empresarial Fuente del Jarro, i AEFE: Associació d'Empreses per a la Formació i l'Ocupació).

L'Agrupació de Desenvolupament de l'esmentat projecte, l'entitat representant del qual és el Consorci Pactem Nord, afronta la finalització d'Àgora Nord presentant els resultats més destacats d'un pla d'actuació que suposa per a la comarca la millora de la capacitat d'inserció laboral d'aquelles persones que presenten majors dificultats en l'accés i reincorporació al mercat de treball. Entre les línies de treball més significatives del projecte destaquen les següents:


1.- Facilitar l'accés i la reincorporació al mercat de treball de les persones que patixen dificultats per a integrar-se o reintegrar-se: població gitana; famílies monoparentals; parats/des de llarga duració; treballadors/es no qualificats/des; dones jóvens; majors de 45 anys; persones estrangeres, immigrants i refugiades; persones amb discapacitat; població sense sostre; drogodependents; població penitenciària i exreclusa i perceptors/es de rendes mínimes.

2.- Promoure sistemes personalitzats d'acompanyament en el procés d'inserció, oferint itineraris individualitzats i fomentant la implicació de les persones partícips.

3.- Acompanyar els processos de generació d'activitat econòmica sorgits del desenvolupament dels itineraris d'inserció.

4.- Impulsar un procés d'empowerment territorial en la comarca. El projecte es dissenya amb l'objectiu fonamental de contribuir al desenvolupament de potencialitats territorials endògenes per mitjà de l'impuls de processos de cooperació que permeten generar entorns favorables per a la integració social i laboral.

Tots aquells interessats a aconseguir més informació poden consultar la pàgina web del consorci: www.consorci.info.

 

03 abril 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres