Un curs de cuina on les alumnes s'examinen degustant menús

Un curs de cuina on les alumnes s'examinen degustant menús

 

 

 

 

 

 

 

 

Un iogurt amb pinya i una coca vegetal va ser el ganxo utilitzat per Alejandrina Martínez per a convéncer les seues possibles alumnes dels avantatges d'assistir al curs de cuina vegetariana, que en esta tercera edició se centra en productes de primavera i estiu. Totes els assistents a esta classe de presentació, per descomptat, es van matricular en el curs.

L'Espai Social La Barraca acull el 24 d'abril fins al 12 de juny la tercera edició del curs, cada una d'elles centrada en els productes propis de l'època: al novembre passat amb el que es pot trobar en la nostra horta a la tardor, al febrer es va centrar en productes d'hivern i ara li toca el torn a les ensalades i els plats propis de la primavera i l'estiu, com llegums, sucs i fruita.

''Cada dia preparem un menú compost d'ensalada i primer plat, o dos plats, a més de l'imprescindibles postres'' -explica la professora, Alejandrina Martínez-. ''El treball el realitzen també les alumnes i, com és a la vesprada, ja arriben a casa sopades''.


Perquè, no ho havíem dit, però eixe és el secret del seu èxit: les alumnes realitzen cada dimarts una degustació dels plats que han cuinat, per això totes arriben ''satisfetes'' de l'examen i alguna, inclús, prenia la precaució d'emportar-se el portaviandes en edicions anteriors... per si de cas.

Alejandrina no planteja estos tallers de cuina amb l'objectiu d'aprimar, engreixar, ni descobrir dietes miraculoses. Importen les dietes equilibrades enfocades a aconseguir les calories precises en cada època de l'any: ''a l'hivern fa falta més greix per a resistir el fred, però a l'estiu enfoquem l'alimentació a previndre la calor''.

Això sí, encara que no són dietes miraculoses, sí que hi ha trucs que ajuden a fer que els productes es disfruten més i, de pas, ens ajuden a no engreixar: així, la regla clau per a la fruita és que es prenga fora del menjar, el que ajuda també a rebaixar les toxines de la sang, ''perquè amb els greixos acumulem més toxines a l'hivern i la sang es renova a la primavera, arrossegant les toxines acumulades... després, és cert el refrany: la primavera, la sang altera''.

Entre refranys, trucs de la botiga de la iaia i una animada tertúlia, les quinze assistents al curs obtenen, per quaranta euros, uns detallats apunts amb el menú del dia, l'experiència de viure junt amb una professional de la cuina la preparació de cada plat, una degustació que no deixa a ningú indiferent i el suport incondicional d'Eloísa Rosa Martínez, la regidora de la Dona, que es mostra ''encantada amb l'èxit que està tenint este tipus de cursos. Llàstima que als hòmens els coste un poc més apuntar-se a tot el que té a veure amb la cuina''.

Si tots són tan apetitosos, ací hi ha un voluntari.

 

13 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres