El contacte amb la naturalesa i l'atenció dels animals, principals reclams de l'hípica

El contacte amb la naturalesa i l'atenció dels animals, principals reclams de l'hípica

 

 

 

 

 

 

 

 

L'hípica és un esport que s'ha practicat des de temps immemorables. En l'actualitat, València s'està convertint en un lloc privilegiat per a la pràctica d'este esport gràcies al seu bon clima, les escoles d'hípica i els bons genets i professors que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Este és el cas del professor Pedro Pons que, actualment, està preparant un grup d'alumnes en l'escola Hípica La Calderona, situada en el camí a Porta Celi, on els cavalls i els esportistes gaudixen d'un ambient privilegiat de la naturalesa valenciana. Pons ens explica que el respecte a la naturalesa és, precisament, un dels principals valors que promou este esport que ell porta practicant des dels 10 anys. Pons és un genet amb una àmplia experiència, a pesar de la seua joventut, perquè ha sigut nou vegades campió de la Comunitat Valenciana i genet de GP en l'àmbit nacional.


L'hípica, a més, també promou un altre tipus de valors a aquelles persones que el practiquen com és la responsabilitat de l'atenció dels animals que es munten o el concepte de l'esportivitat. Les alumnes d'este centre esportiu han comentat que gràcies a este esport estan fent un gran nombre d'amistats ja que es troben persones a qui els interessen les seues mateixes aficions.

L'hípica, a més, compta amb grans beneficis terapèutics sobretot per a jóvens amb discapacitats i marginats socials. Així, la hipoteràpia consistix a aprofitar els moviments del cavall per a estimular els músculs i les articulacions dels pacients.

Al mateix temps, el contacte amb el cavall reporta als jóvens facetes terapèutiques a nivells cognitius, comunicatius i de personalitat ja que el cavall se selecciona cuidadosament i se li realitza un programa personalitzat depenent de les necessitats i les preferències dels pacients.

Informa: Laura Álvarez

 

20 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres