Valle Inclán i Jaume I clausuren la mostra de teatre Caixa Escena

Valle Inclán i Jaume I clausuren la mostra de teatre Caixa Escena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 2 a l'11 de maig se celebra a Alaquàs, L'Eliana i Puçol la primera mostra de teatre Caixa Escena, patrocinada per La Caixa i organitzada en col·laboració amb vint centres educatius de la Comunitat Valenciana i AVEC (Associació Valenciana d'Expressió i Comunicació). El col·legi públic Jaume I de Puçol és l'encarregat de clausurar el festival amb la seua versió de La cabeza del dragón, de Valle Inclán, interpretada per alumnes de 6t de Primària.

Els pares, mares, professors, director i alumnes del col·legi públic Jaume I de Puçol seguixen obstinats a aconseguir que tots junts puguen viure l'educació d'una altra forma.

Entre els seus èxits durant el present curs ja es troben: portar a les aules el calendari anual en què es recorda la importància de ser el primer centre de Puçol que aplica l'Agenda 21 escolar; continuar eliminant barreres arquitectòniques; realitzar intercanvis a través d'Internet amb altres centres educatius; reivindicar la llengua a través dels carnestoltes; impartir jornades de dramatització per a professors; assistir a obres de teatre; l'AVE i el mapa escolar van ser els protagonistes de la seua falla; el concert d'heavy metall en la Casa de Cultura va ser una innovadora aposta a l'abril; i ara, Jaume I és l'únic col·legi públic de Primària que participa en Caixa Escena, una mostra de teatre orientada sobretot a centres de Secundària i universitats.

Però l'aposta ha sigut més complexa del que pareix en un principi. Este col·legi públic pertany a la línia en valencià i els seus alumnes de 6t de Primària, per a poder participar en la mostra, han hagut de realitzar un taller de llengua espanyola durant tot el curs. A més, la posada en escena no ha sigut cosa fàcil, ja que els assajos s'han prolongat durant huit mesos tots els dilluns, dimecres i dijous a l'eixir de classe, de 16'30 a 18'30 hores, incloent entre els seus èxits el taller de decorats i vestuari o la música, que serà interpretada pels alumnes del centre en directe durant l'obra.


''I el més difícil de creure, encara que ho hem aconseguit plenament, és que tota esta amplíssima activitat no ha afectat el ritme normal de les classes'', recorda orgullós Juan Carlos Palmero, director del centre.

El festival Caixa Escena, que va començar el dia 2 a Alaquàs, té previstes cinc representacions a Puçol: el dilluns 7, l'institut Clara Campoamor d'Alaquàs; el dimarts 8, l'institut Mare de Déu d'Alaquàs; el dimecres 9, el col·legi Cervantes d'Alboraya; el dijous 10, l'institut d'Ensenyança Secundària de Massamagrell; i el divendres 11, el col·legi públic Jaume I de Puçol.

El divendres 11 de maig a la vesprada, se celebra la jornada de clausura de Caixa Escena. Serà una jornada llarga, ja que a les 6 de la vesprada començarà la seua sessió el grup d'animació en els voltants de la Casa de Cultura; sobre les 6'30 es realitzarà l'entrada al saló d'actes i, després de les per

10 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres