ASOM i l'Ampli organitzen huit hores de rock solidari amb el poble sahrauí

ASOM i l'Ampli organitzen huit hores de rock solidari amb el poble sahrauí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'Associació de Solidaritat amb el Món (ASOM) i l'Agrupació de Músics de Puçol (l'Ampli) van unir les seues forces el dissabte 5 de maig per a organitzar un concert solidari amb el poble sahrauí. La iniciativa, que va permetre disfrutar de deu grups de rock en directe al llarg de huit hores, va servir per a recaptar més de mil euros, que aniran destinats a la pròxima Caravana per la pau.Un músic de l'Ampli i un jove col·laborador d'ASOM van tindre a principis d'any la idea d'organitzar una activitat conjunta que permetera a ambdós associacions col·laborar en pro d'una causa comuna. Inicialment estava previst realitzar un concert el 27 de febrer, però hi havia poc de temps per a organitzar un esdeveniment al qual s'apuntava cada vegada més gent.

''I com nosaltres ja havíem col·laborat en les dos edicions anteriors de Diversia, la Fira de les Cultures i la Solidaritat, vam decidir que era un bon moment per a realitzar el concert'', recorda Sara León, la presidenta d'ASOM.

Trobar la fórmula adequada va portar el seu temps: distintes reunions entre l'ajuntament, la ONG i l'associació de músics van donar com resultat que no hi hauria taquilla, sinó entrada lliure, seria la recaptació de la barra la que aniria destinada a aconseguir fons per al poble sahrauí.


Huit grups de l'Ampli es van sumar a la iniciativa (Aspirants, Cromañones, Kave kanem, Cal Viva, Infussió, Silent Poison i Gualtrapes), a més de tres invitats: Garrofons (de Sueca), Ouix (de Callosa en Sàrria) i Absenta (de Nules). Finalment, només Mox no va poder acudir a la cita,  pel que el concert celebrat en el pàrquing de l'antiga estació de la RENFE, des de les set de la vesprada fins a les tres de la matinada del dissabte, va comptar amb deu grups que van ser seguits en directe per una mitjana de tres-centes persones en cada actuació, encara que el públic anava i venia segons l'horari i mai era el mateix.

''Cal agrair que no sols va col·laborar l'Ampli amb la seua música i els tècnics'', continua explicant la presidenta d'ASOM, ''també va ajudar gent de l'Agrupació de Penyes en la barra, i el Departament de Joventut de l'ajuntament es va ocupar d'organitzar un sopar per als grups, els tècnics i el personal de la nostra ONG''.

Potser per a alguns els diners obtinguts, entorn de mil euros, no siga una gran quantitat, però per als que estan acostumats a treballar amb la solidaritat dels veïns l'èxit és indiscutible. ASOM ja té decidit que amb eixos diners ajudaran a la compra de ca

18 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres