Albena Teatre estrena a Puçol una obra contra el masclisme quotidià

Albena Teatre estrena a Puçol una obra contra el masclisme quotidià

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albena Teatre és hui per hui la companyia teatral més important de la Comunitat Valenciana. Als seus tretze anys sobre els escenaris de tot Espanya s'ha afegit la seua presència diària en Canal 9 amb dos sèries d'èxit: Auto-in-definits i Maniàtics. Però la seua labor televisiva no els ha fet oblidar els orígens i ja tenen en marxa una nova obra, Gosses, l'estrena de la qual es va realitzar a Puçol el passat 12 de maig.Quan Carles Alberola i Toni Benavent van decidir iniciar junts l'aventura de crear una companyia estable de teatre, allà per 1994, segurament no podien pensar que un dia seria un punt de referència no sols en l'àmbit teatral, sinó també en el televisiu.

Després de l'aparició en 2005 de la sèrie Auto-in-definits, la primera que programava Canal 9 en prime time, gravada en valencià i produïda íntegrament per tècnics de la comunitat, Albena Teatre ha anat guanyant respecte no sols entre l'audiència televisiva, sinó també entre els professionals del sector.

Després de dos anys d'èxits i d'importants quotes d'audiència amb estos esquetxos individuals la major senya d'identitat del qual és estar gravats amb càmera fixa, Carles Alberola va abandonar la direcció de la sèrie per a centrar-se en el seu nou projecte televisiu: una sitcom titulada Maniàtics, que beu directament de models preexistents com Siete Vidas, però que els supera sobretot pel rigor dels guions i la magnífica labor de tots els intèrprets.

Per si portar al mateix temps la producció de dos sèries de televisió no fóra prou, Alberola va traure temps el passat any per a escriure i dirigir una nova obra, la que feia tretze en la trajectòria d'Albena, estrenada precisament quan es complien tretze anys de la creació de la companyia i titulada, com no podia ser de cap altra manera, 13. En el seu moment, va ser preestrenada a Puçol, perquè Alberola, que va ser professor de l'Escola Municipal de Teatre quan esta existia, confia en algunes poblacions per a veure eixos passes novells que li permeten ajustar xicotets detalls ací i allà.


Masclisme quotidià

Laura Useleti, que ha sigut ajudant de direcció d'Alberola en la major part dels espectacles d'Albena, ha sigut l'encarregada de dirigir la producció número catorze de la companyia. Per a això, va triar un text sorprenent: una xicoteta peça d'una mitja hora escrita a quatre mans per un director, un autor i dos intèrprets, tots ells argentins i membres d'un taller de creació.

''No ens plantegem afegir fragments a l'obra, sinó recrear-la íntegrament fins a aconseguir la duració normal d'una hora i quart'' -explica Laura Useleti-. ''De fet, hem seguit el mateix plantejament que l'original: la versió de Jerónimo C

25 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres