Ràdio Club l'Horta Nord: vint-i-sis anys en l'aire

Ràdio Club l'Horta Nord: vint-i-sis anys en l'aire

 

 

 

 

 

 

 

 

Fa vint-i-sis anys que funcionen i la seua presència és habitual no sols en les ones, sinó també en moltes proves esportives de la comarca i, sobretot, la seua col·laboració s'ha fet sentir en casos de pluges o d'emergències, quan han prestat el seu suport tant a Protecció Civil com la Policia Local. Per separat són vint-i-cinc radioaficionats, junts formen el Ràdio Club l'Horta Nord.

La gran passió dels vint-i-cinc components del Ràdio Club l'Horta Nord és poder tancar-se en la seua xicoteta habitació en casa, o dirigir-se a la seu que tenen en el Mercat Municipal i parlar durant hores i hores, quasi sempre a la nit (per allò que treballen durant el dia: d'alguna cosa hem de viure) i normalment usant noms en clau.

Tan fosca és la seua labor que molts ni saben que són col·laboradors habituals de moltes competicions esportives, sobretot de ciclisme i atletisme, on els seus cotxes solen acompanyar el cap de la prova, la cua o els punts estratègics per a informar de la situació de carrera.

''El nostre treball és el que permet al presentador que normalment està en la línia de meta saber com està funcionant la carrera'' -explica Ximo Huerta, president del club-. ''Gràcies a això, el públic sap en tot moment per on es troben els corredors i les incidències més significatives. També la nostra informació és de gran ajuda per a l'organització, les ambulàncies i la policia, si fera falta la seua intervenció''.

Esta fosca labor l'han desenvolupat durant anys en la Volta a Peu de Puçol (en les festes de setembre) i també en el Gran Fons Vila de Puçol (al març o abril, segons les edicions). Este mateix any, el passat mes d'abril, també la van realitzar en els 15 quilòmetres de Massamagrell i és habitual la seua presència en trobades de radioafionats en l'àmbit estatal.


Però, insistim, és una labor fosca, que pocs coneixen. Per això han iniciat enguany una sèrie d'activitats encaminades a promocionar què és això de la radioafició, per a què servix i, sobretot, com pot u fer-se soci del Ràdio Club l'Horta Nord.

''Vam estar en la Trobada d'Escoles en Valencià, que es va celebrar a l'abril a Puçol, amb un estand ple de revistes divulgatives i amb equips de cada banda'' -continua el president-. ''Per a molts xics va ser una experiència nova, perquè podien cridar des de l'emissora i contactaven amb una altra estació, podien enviar missatges i realitzar tot tipus de suggeriments''.

Després d'una tardor i un hivern tranquils, en els quals no han hagut d'intervindre com anys arrere, que la gota freda els animava a tindre contactes i unitats mòbils situades en distints punts estratègics del terme municipal, per a previndre accidents o inundacions, els vint-i-cinc socis del club que estan al dia en el pagament de quotes es reunixen setmanalment en el local que els cedix l'Ajuntament de Puçol en el Mercat Municipal (encara que ara, amb les reformes que s'estan realitzant, és difícil treballar allí) i busquen solucions per a sanejar l'economia del club.

28 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres