Més de 250 participants en el primer Triatló Vila de Puçol

Més de 250 participants en el primer Triatló Vila de Puçol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una poc més de 250 triatletes es van donar cita al Poliesportiu Municipal de Puçol per a participar en la primera edició del Triatló Vila de Puçol, organitzat pel Club d'Atletisme Puçol en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat.

A les tres de la vesprada del dissabte 5 de maig donava començament la prova per als adults, un total de 108 entre absoluta, júniors, sub-23 i veterans. El bon oratge va permetre que la prova fóra seguida per molt de públic a pesar de l'intempestiu l'horari. La contornada de la piscina municipal, descoberta per a la prova, van estar en tot moment plens d'un públic que seguia amb curiositat una prova mai abans vista en la població.

''Com la piscina és xicoteta només poden fer-se tandes de 36 nadadors en cada ocasió, és a dir, sis per cada carrer'' -explica Francisco Sanchis, president del club organitzador-. ''Per això haguérem de realitzar tres tandes d'adults separades per uns minuts. Açò va permetre una gran espectacularitat a la prova, perquè en el circuit que enllaçava el poliesportiu amb el nucli urbà van arribar a ajuntar-se en molts moments gent nadant, gent corrent a peu i gent amb bicicleta. Va ser una prova molt atractiva''.

Atractiva per al públic i també per als triatletes. De fet, un dels clubs amb més participació va ser el de Puçol, que fa sis anys que practica este esport però que només en fa dos que es va convertir en escola, el que ha disparat l'interés per esta bella i dura disciplina entre els esportistes de la població.


''Actualment tenim quaranta alumnes de triatló en el club i vint-i-cinc en l'escola municipal, el que dóna una idea de l'auge que ha tingut esta disciplina en només dos cursos'', comenta orgullós el president.

Orgullós també es mostrava de la impecable organització, en alguna cosa s'ha de notar l'experiència en proves com la Volta a Peu (al setembre) o els 15 quilòmetres del Gran Fons (a l'abril), la responsabilitat dels quals assumixen durant anys.

Encara que no van estar sols els membres de club, que es van ocupar de totes les tasques imaginables i algunes més, sinó que al seu costat hi havia un ampli desplegament de la Policia Local (per a marcar el cap de carrera i també per a controlar el trànsit en tots els encreuaments i rotondes perilloses), dos ambulàncies i els imprescindibles patrocinadors que van obsequiar els participants amb camisetes, begudes isotòniques, massatges i tot tipus de suport; entre ells estaven Coca Cola, Choleck, Limpuig, Fontestad, Eòlica Sport, Quirosoma i Natur House.

A les cinc de la vesprada va començar la prova dels menors, des de benjamins fins a cadets, passant per infantils. Un total de 149 atletes van participar la prova que va comptar amb el mateix suport per part del públic.

24 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres