Després de quinze anys, la plaça de la Generalitat ja és una zona verda i d'oci

Després de quinze anys, la plaça de la Generalitat ja és una zona verda i d'oci

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fa quinze anys que està construïda però sense urbanitzar. Finalment, gràcies a un disseny de Marcos Bayarri i Yolanda Poveda, i als 300.000 euros invertits per l'Ajuntament de Puçol, dissabte passat, 19 de maig, s'obria al públic la nova plaça de la Generalitat, amb zones verdes, espai per a jocs infantils i una pista de basquetbol.

La necessitat d'urbanitzar esta plaça era una vella reivindicació dels veïns de la zona, ja que a l'estar en estat de semiabandonament, no sols es convertia en un lloc apropiat per a aparcar cotxes i camions, sinó també en l'espai on molts veïns treien els seus gossos per a fer les seues necessitats.

Conclusió: el deteriorament anava en augment.

Finalment, el passat any, dins del Pla de Millora dels Parcs Infantils realitzat des de la Regidoria d'Urbanisme, es va incloure esta plaça per a realitzar una actuació global que no sols suposara una millora per al barri, sinó també un lloc d'oci per als alumnes dels tres col·legis que hi ha en la contornada (Jaume I, Lluís Vives i Mare de Déu al Peu de la Creu).

YM Arquitectes ha sigut l'encarregada de dissenyar la nova plaça, labor que ha anat a càrrec de Yolanda Poveda i Marcos Bayarri. L'empresa constructora ha sigut Cochiva, baix la coordinació de Juan Carlos Navarro. El seu objectiu era crear una plaça de barri amb una zona lúdica per a xiquets i una pista de basquetbol, al mateix temps que integrar en el disseny la zona verda ja existent en el carrer Marqueret.


Per a aconseguir-ho, la nova plaça de la Generalitat compta amb una circulació de vianants que la recorre de nord a sud, el que permet que no calga rodejar-la a peu, sinó que es pot travessar, el que és més ràpid i li dóna vida continuada a l'espai.

''A més, els arbres situats en la zona nord, quan cresquen, permetran aïllar la plaça dels magatzems de fruites adjacents'' -explica Marcos Bayarri-. ''Al mateix temps, hem plantejat un mobiliari urbà modern, que combina bancs per a assentar-se i altres més adequats per a jocs de taula o inclús tombar-se''.

Junt amb els bancs i la zona verda, una pista de basquetbol íntegrament rodejada per una tanca, per a imp

04 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres