El GEP La Costera netejarà per quart any consecutiu el Molí de Vent

El GEP La Costera netejarà per quart any consecutiu el Molí de Vent

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb el lema Per un poble més net, per un patrimoni més viu, el Grup Ecologista de Puçol La Costera ha organitzat la IV Jornada de Neteja del Molí de Vent. La data elegida pels ecologistes del nostre poble és el dissabte 26 de maig a les 10.30 del matí. Des del GEP La Costera es convida ''a tots els puçolencs preocupats pel medi ambient i pel patrimoni cultural a participar en esta activitat reivindicativa''.

Tots els puçolencs i totes les puçolenques que vulguen contribuir a la conservació del patrimoni cultural i mediambiental del nostre poble tenen una cita el pròxim dissabte 26 de maig a les 10.30 hores del matí. Esta és la data escollida pel Grup Ecologista de Puçol La Costera per a realitzar la IV Jornada de Neteja del Molí de Vent. L'activitat convocada pels ecologistes consistirà en la neteja col·lectiva de l'entorn del Molí, un tossal que durant anys va ser emprat com a abocador municipal i que en l'actualitat continua utilitzant-se com a tal il·legalment a pesar de l'existència d'un ecoparc municipal.

Amb esta iniciativa, els ecologistes volen reivindicar el valor cultural i mediambiental del Molí de Vent i del seu entorn. Segons Lucas Marín, president del GEP La Costera, l'objectiu final que vol aconseguir la seua associació és que ''tots els puçolencs puguem gaudir del Molí de Vent, un dels símbols històrics de Puçol, sense brutícia''. Per això, el president dels ecologistes convida ''a tots els puçolencs a participar en esta activitat reivindicativa''.


Tot el material necessari (guants, bosses...) per a la neteja col·lectiva de l'entorn del Molí de Vent serà facilitat pel GEP La Costera. Els interessats poden rebre més informació trucant al 666 306 366 (Lucas).

Un segle una constant degradació

A un quilòmetre a l'oest del nostre poble s'alça el Molí de Vent, l'edifici més antic que es conserva a Puçol, ja que alguns estudiosos daten la seua construcció entorn al segle X. Es tracta, a més a més, d'un dels pocs molins d'estes característiques que encara queden al País Valencià.

Però, el Molí de Vent, un dels símbols culturals i històrics més importants de Puçol, ha patit des de fa més d'un segle un continu procés de degradació des que va deixar de funcionar a mitjan del segle XIX. Des de llavors el Molí de Vent ha estat abandonat i a punt va estar de desaparéixer amb la construcció del by-pass, ja que l'itinerari inicial de la A-7 passava per damunt seu. Finalment les gestions de l'Ajuntament aconseguiren salvar el Molí de Vent però no tota la muntanya sobre la qual s'alça. A més a més, la muntanya on es troba el Molí de Vent ha sigut durant anys utilitzada com a femer municipal fins a finals de la dècada dels noranta.

Tot açò ha propiciat la seua degradació, una degradació que el Grup Ecologista de Puçol La Costera denuncia des de fa quatre anys amb la Jornada de Neteja col·lectiva del Molí de Vent. Fa dos anys l'Ajuntament, aprofitant una subvenció de 18.000 euros de la Diputació de Va

26 Maig 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres