El Grup Ecologista de Puçol La Costera visita la Font Roja

El Grup Ecologista de Puçol La Costera visita la Font Roja

 

 

 

 

 

 

 

El dissabte 19 de maig el Grup Ecologista de Puçol La Costera va realitzar la seua segona eixida de senderisme d'enguany. Els ecologistes del nostre poble es desplaçaren fins a Alcoi per a visitar el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, un dels paratges naturals més emblemàtics i espectaculars del País Valencià. Els senderistes, que gaudiren d'un solejat dia de primavera, recorregueren una suau ruta circular de 6 quilòmetres amb inici i final al Santuari de la Font Roja.

A les 9 del matí del passat dissabte, els membres del Grup Ecologista de Puçol La Costera es desplaçaren fins a la població alacantina d'Alcoi per a visitar el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja. Este parc natural és un dels més admirables del país Valencià per la seua gran riquesa tant de flora com de fauna. L'expedició del GEP La Costera va arribar a la capital de l'Alcoià aproximadament a les 10 del matí i des d'allí van anar fins al Santuari de la Font Roja, punt d'inici i final de la ruta programada pels ecologistes.

Des del Santuari, situat a 1.050 metres d'altitud, els senderistes iniciaren l'ascensió al cim de Menejador. La ruta, que en total tenia 6 quilòmetres, travessava un bosc mediterrani, autòcton de les muntanyes d'Alacant i que antigament poblava gairebé totes les serres valencianes. Rodejats per carrasques, teixos, freixes, arces i gallers els ecologistes caminaren aproximadament 45 minuts fins arribar a la cava Coloma, situada a 1.315 metres d'altitud. Esta cava, que té 16'6 metres de profunditat i 13 metres de diàmetre, s'utilitzava en el passat per emmagatzemar neu i va jugar un paper clau en el naixement de la indústria gelatera de Xixona al segle XVIII.


Després de contemplar la cava Coloma, els membres del GEP La Costera continuaren la seua ascensió fins arribar al cim del Menejador, situat a 1.350 metres d'altitud. Una hora després d'iniciar la ruta, els senderistes ja es trobaven al cim des d'on van poder gaudir de la meravellosa vista de la vall del riu Polop. Posteriorment els ecologistes van tornar al Santuari de la Font Roja pel mateix camí després de dues hores de ruta.

Esta ha sigut la segona eixida de senderisme organitzada enguany pel GEP La Costera. El passat gener els ecologistes de Puçol van visitar la Serra de Mariola per a pujar al cim del Montcabrer, situat a Cocentaina. Tanmateix, la neu i la boira impediren als senderistes arribar fins al cim del Montcabrer.

En canvi, esta vegada el bon oratge sí que ha acompanyat als excursionistes i han pogut gaudir d'un solejat dia primaveral al Parc Natural de la Font Roja.

Informa: Miguel Crespo

 

09 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres