Puçol obté la Bandera Blava per primera vegada en la seua història

Puçol obté la Bandera Blava per primera vegada en la seua història

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Era el gran objectiu de l'actual legislatura i, ja a punt de finalitzar, s'ha aconseguit: després d'aconseguir el distintiu Qualitur en els dos últims estius, el 31 de maig es confirmava que la platja de Puçol obtenia per primera vegada en la seua història l'anhelada Bandera Blava.

Des de 1982, la Bandera Blava és el distintiu atorgat anualment per la Fundació Europea d'Educació Ambiental a aquelles platges i ports de major qualitat ambiental. Per a això, un jurat valora els mèrits dels distints pobles costaners, analitzant fonamentalment quatre aspectes: la qualitat de l'aigua, la seguretat, els serveis per a l'usuari i les accions destinades a la formació mediambiental dels banyistes.

El dijous 31 de maig es van donar a conéixer les banderes blaves concedides enguany al nostre país, de les quals 95 han sigut per a platges de la Comunitat Valenciana, el que suposa que és la segona autonomia amb més distincions d'este tipus, només per darrere de Galícia.


Entre estes banderes valencianes, tres són noves enguany: la de Malva-rosa, la del Cabanyal i la de Puçol, el que convertix la població de l'Horta Nord en un municipi de gran projecció turística, sobretot al considerar que el passat 8 de maig també va obtindre, per segon any consecutiu, la bandera Qualitur.

''És la culminació d'un gran treball que realitzem des que vam inaugurar el Passeig Marítim a l'estiu de 2005'', explica Mariano Sanchis, regidor d'Urbanisme. ''Ha sigut un esforç conjunt del Ministeri de Medi Ambient i de l'Ajuntament, primer per a crear la nova platja i després per a dotar-la d'uns serveis de primera, com així ho testifiquen la bandera Qualitur i ara la Bandera Blava''.

Els treballs de millora de la platja de Puçol van culminar en 2005 amb la inauguració del Passeig Marítim que recorre tot el litoral i els sis espigons que protegixen l'arena de la platja, tota ella portada des de pedreres de l'interior.

Des d'eixe moment, es va posar en marxa un pla de gestió mediambiental i d'infraestructures en la platja, ajustant-se a totes les directives europees en matèria de qualitat de gestió. Per al regidor, està clar que ''els resultats demostren que el treball s'ha realitzat amb el màxim nivell d'exigència i hui Puçol ja és una platja de referència en la comunitat, perquè tenim les dos banderes que certifiquen que el nostre esforç ha valgut la pena''.

Es dóna la circumstància addicional que també el Centre d'Educació Ambiental, situat entre els termes municipals de Sagunt i Puçol, ha aconseguit la Bandera Blava que es concedix als centres educatius que tenen com a prioritat l'educació ambiental sobre ecosistemes litorals i desenvolupament sostenible.

 

01 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres