Després de 1.700 quilòmetres a peu, dos veïnes de Puçol van arribar a Roma el 13 de juny

Després de 1.700 quilòmetres a peu, dos veïnes de Puçol van arribar a Roma el 13 de juny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les dos feligreses de Puçol, que van iniciar el passat mes d'abril un pelegrinatge a peu cap a Roma, han arribat al Vaticà després d'haver recorregut més de 1.700 quilòmetres com a acció de gràcies pel IV centenari de la parròquia Sants Joans de Puçol, de la qual són feligreses.

Teresa Soriano, de 51 anys, i Teresa Flors, de 56, té previst entrar en la capital italiana dimecres que ve al matí. En el seu trajecte han recorregut una mitjana diària de 32 quilòmetres.

Les dos pelegrines, que han participat tots els dies en una missa en les esglésies per què han passat, estan ''molt il·lusionades, nervioses i amb una emoció molt gran perquè estem ja quasi en el nostre destí''.


En el seu camí cap a la capital italiana, Teresa i Teresa han passat, a més de  diverses localitats franceses, també per les ciutats italianes de Pisa i Siena. Precisament a Pisa va tindre lloc un dels moments més emotius, quan es van trobar amb l'arquebisbe de Santiago de Compostel·la, que estava present perquè se celebrava el huité centenari de la Santa Vallbona, una enamorada del camí de Santiago: ''després de firmar l'arquebisbe de Santiago i el de Pisa en el llibre d'or, ambdós van estar xarrant un estona amb nosaltres''.

Les dos veïnes de Puçol han visitat fins al moment mig centenar de parròquies d'Espanya, França i Itàlia, ''encara que són moltes més les que hem tingut intenció de conéixer però no hem pogut perquè estaven tancades en les hores en què passàvem''.

Les pelegrines porten amb elles un diari on anoten les seues experiències i en el qual també els sacerdots firmen i estampen el segell del temple parroquial en les visites que realitzen a les esglésies. A més, també porten en el seu marxa una rèplica de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol, que també van portar en El Camí de Santiago durant el jubileu de l'any 2004.

Dimecres 13 van arribar a Roma, on podran descansar uns dies en casa d'una amiga de les pelegrines, també de Puçol. En la mateixa vivenda custodiaran també la rèplica de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu, fins al dimarts, 19 de juny, data prevista també per a l'arribada a la capital italiana de més de 50 feligresos de Puçol que es desplaçaran amb autobús i de diverses desenes més que aniran amb avió junt amb diversos sacerdots, fills del poble.

Finalment, el dia 20 de juny, tots els pelegrins assistiran a l'audiència general amb el papa Benet XVI, a qui tenen previst regalar la rèplica ja beneïda del retaule de la Mare de Déu al Peu de la Creu, així com, un exemplar del llibre commemoratiu del IV centenari de la parròquia.

 

20 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres