Mariano Sanchis, nou alcalde de Puçol: 'seré l'alcalde de tots'

Mariano Sanchis, nou alcalde de Puçol: 'seré l'alcalde de tots'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalment, no va haver-hi cap pacte i el dissabte 16 al matí va prendre  possessió la nova corporació municipal i es va elegir alcalde, designació que va recaure en Mariano Sanchis, que governarà amb majoria simple, ja que únicament va obtindre els vots del Partit Popular.

S'havien remenat en els dies previs a la constitució de la nova corporació distintes possibilitats. Sobretot a partir de la roda de premsa convocada el dijous 14 de juny pel PSOE, en la qual el seu número u, Josep Mª Iborra, va posar el seu càrrec a disposició del partit si eixe era el camí per a facilitar un acord amb Esquerra Unida: Però no va obtindre la resposta desitjada i l'endemà era EU qui convocava als mitjans per a informar que la seua petició anava més enllà: el líder socialista no havia ni d'arreplegar la seua acta de regidor per a poder assentar-se a parlar.

Posades així les coses, la sessió d'investidura del dissabte va ser tranquil·la, sense sorpreses d'última hora: després de la presa de possessió dels dèsset nous membres de la corporació, es va elegir l'alcalde, en la qual cada partit es va votar a si mateix, excepte Pavalur, que va votar en blanc.

Per tant, Juan Manuel Busto va obtindre tres vots, Josep Mª Iborra sis i Mariano Sanchis set,  pel que va ser triat alcalde. Governarà amb majoria simple, encara que els discursos que van seguir a la presa de possessió van deixar entreveure alguna possibilitat de suports per a garantir l'estabilitat del govern.


Josep Mª Iborra va començar felicitant tots els veïns pel seu exercici de sana democràcia i va assegurar que ''el PSOE respectarà els cent dies de cortesia del nou alcalde, encara que vigilarem que s'antepose sempre l'interés general al particular''. La seua última frase va ser una crida a la possibilitat que en el futur hi haja algun pacte progressista ''perquè l'electorat de Puçol continua sent majoritàriament d'esquerres''.

Després de felicitar també la festa de la democràcia que suposava el nou govern municipal, Juan Manuel Busto va recordar que en estos tres últims anys de govern del quadripartit ''s'ha iniciat una bona línia d'enteniment que és beneficiosa per a Puçol''. La part final del seu discurs va estar centrada en el nou alcalde, del que va assegurar que ''no em cap dubte que sent Mariano Sanchis el nou alcalde, esta línia d'enteniment continuarà''.

Ignacio Díaz, el nou regidor de Pavalur, que es presentava per primera vegada a les eleccions, va assenyalar la seua predisposició a col·laborar amb tots els partits per a facilitar la governabilitat i que ''el progrés siga constant, tant a Puçol com en la platja i en les urbanitzacions''.

Finalment, Mariano Sanchis va destacar que

21 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres