Del 19 al 21 de juny, segona Setmana de Cine Taurí

Del 19 al 21 de juny, segona Setmana de Cine Taurí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la setmana de Sant Joan (que és tradicionalment el primer cap de setmana de bous al carrer a Puçol) s'ha sumat enguany un nou acte vinculat al món dels bous: la segona edició de la Setmana de Cine Taurí.

En 2006 va nàixer Puçol, cultura de bou com una aposta de l'Ajuntament de Puçol per estendre les activitats taurines a tots els mesos de l'any, però amb un plantejament més ampli: als cinc mesos que tradicionalment se celebren bous al carrer s'afegia una àmplia programació d'actes en què els protagonistes eren la pintura, la fotografia, el cine, les tertúlies... i, en general, qualsevol activitat cultural relacionada amb els bous.

Fruit d'eixa aposta, al maig de l'any passat es va celebrar la primera Setmana de Cine Taurí, centrada en títols mítics del cine espanyol. Una experiència pionera positiva que, no obstant, va generar diversos suggeriments entre els aficionats, fonamentalment per a acostar les edicions següents al model original triat, el de les setmanes de cine a l'aire lliure celebrades en les terrasses d'estiu durant els anys 50, 60 i 70 del segle passat.


La Regidoria de Festejos Taurins ha acceptat el repte i enguany les projeccions són a l'aire lliure, a les deu de la nit i en ple mes de juny, amb el que es complixen totes les propostes realitzades pels veïns.

Els actes comencen el dimarts 19 de juny, amb la projecció de Sangre y arena (1941), la millor versió de la novel·la de Blasco Ibáñez realitzada fins ara, amb Tyrone Power i Rita Hayworth encapçalant el cartell, davall la batuta d'un director armeni nacionalitzat nord-americà, Rouben Mamoulian, i en un film del qual es recorda la sensualitat d'algunes escenes de la parella protagonista i l'excepcional fotografia en Technicolor, que va guanyar l'Òscar d'aquell any.

El dimecres 20 es rendix un homenatge a la figura del torero espanyol més important de la història, Manolete, l'any en què es complix el seixanta aniversari de la seua desaparició. El títol triat, Brindis a Manolete (1948) va ser dirigit per Florián Rey l'any següent a la mort del matador i inclou, a més de números musicals i una gran interpretació de Paquita Rico, algunes imatges documentals del mateix Manolete en distintes corregudes de la seua carrera.

Finalment, el dijous 21 es projecta Santos el magnífico (1955), un dels títols taurins dirigits per Budd Boetticher, un home que pot presumir d'haver sigut l'únic director de cine nord-americà que a més ha sigut torero i, entre altres, amic de Carlos Arruza i Armillita, amb els quals va col·laborar en distintes pel·lícules, entre elles este melodrama romàntic interpretat per Anthony Quinn i l'explosiva Maure'n O'Hara.

Després de la setmana de cine, el dissabte 23, se celebra el bou de Sant Joa

19 Juny 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres