Jóvens i xiquets discapacitats passen la seua primera nit fora de casa

Jóvens i xiquets discapacitats passen la seua primera nit fora de casa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADIS, l'Associació de Discapacitats de Puçol, organitza un cap de setmana de convivència en el Poliesportiu Municipal, en el qual participen xiquets, jóvens, monitors i voluntaris. L'experiència pilot servirà per a valorar la capacitat d'integració dels usuaris de l'associació fora de l'entorn familiar en què sempre han viscut.

En els últims tres anys, l'activitat exercida per ADIS ha suposat un important canvi en la forma de treballar amb els discapacitats de la població: tallers d'integració social, tallers de musicoteràpia, activitats d'integració laboral i la restauració de Mas de Mur a través d'una escola-taller per a convertir-lo en un Centre Ocupacional, són algunes de les noves propostes que avalen l'esforç que s'està realitzant, sempre en col·laboració amb l'ajuntament, per a proporcionar una vida el més normalitzada possible als xiquets i jóvens discapacitats.

Però dins d'estes activitats hi ha una que encara no s'havia abordat: la possibilitat que tant els jóvens com els més menuts pogueren compartir un temps d'oci, relaxació i activitats allunyats dels seus pares, a qui sempre han estat units per les seues especials característiques.

Esta activitat ja està en marxa: el 30 de juny i l'1 de juliol, huit alumnes del taller de musicoteràpia i huit jóvens discapacitats, en companyia de sis monitors i quatre voluntaris, passaran per primera vegada en la seua vida un cap de setmana fora de casa, tots junts, en el Poliesportiu Municipal.


Al llarg del dissabte al matí realitzaran activitats de convivència, a la vesprada piscina, dormiran eixa nit tots junts en el Palau d'esports, després de la imprescindible festa nocturna. Ja el diumenge al matí, continuaran les activitats d'integració entre xicotets i majors, els jocs de relaxació i els exercicis adaptats a les seues minusvalideses físiques i psíquiques. Una paella cuinada en La Costera serà degustada conjuntament en l'Espai Social La Barraca, alhora que pares, monitors i alumnes realitzen una posada en comú de l'experiència.

Per a Mª José Mateo, presidenta d'ADIS, ''és una experiència que molts d'ells no havien viscut abans: passar una nit lluny de casa i dels seus pares. Al mateix temps, també és una oportunitat perquè els pares puguen tindre una nit per a ells sols, cosa que alguns tampoc han pogut disfrutar en molt de temps''.

Inserció laboral

Seguint la premissa que no hi ha autèntica integració social sense una adequada inserció laboral, ADIS i l'Ajuntament de Puçol han posat en marxa en els últims dos anys convenis de col·laboració per a potenciar fórmules que ajuden a la integració d'estos jóvens discapacitats.

''Si en menys de dos anys el Cen

06 Juliol 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres